Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Oι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας πέτυχαν δύο σημαντικές διακρίσεις στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Company of The Year», στη Λουκέρνη της Ελβετίας για την επιχειρηματικότητα των νέων:
 το βραβείο MetLife Lifechangers Award και το Leadership Awards από την AXA στη μαθήτρια της ομάδας SmileyBin Μαρία Κοκάλα. Οι διακρίσεις αυτές δεν μας εκπλήσσουν. Όσοι παρακολουθήσαμε από την αρχή τις προσπάθειες και την πορεία τους ήμασταν σίγουροι ότι θα έρχονταν. Ήμασταν σίγουροι ότι η δημιουργικότητα, το μεράκι, η προσπάθεια, η πρωτοπορία και το ομαδικό πνεύμα θα επιβραβεύονταν.
Η επιτυχία των παιδιών έχει βαρύνουσα σημασία. Ένα δημόσιο σχολείο από ένα χωριό της ελληνικής Περιφέρειας με τις δεδομένες τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας συναγωνίστηκε με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και ήταν αυτό που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ένα δημόσιο σχολείο της ελληνικής Περιφέρειας στάθηκε ισάξια δίπλα στα σχολεία χωρών από όλη την Ευρώπη με εκπαιδευτικά συστήματα-πρότυπα, όπως της Δανίας. 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς, τον εθελοντή σύμβουλο, στους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου που με αυταπάρνηση τους καθοδήγησαν και υποστήριξαν αμέριστα.
Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε περήφανους και μας εμπνέετε.