Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σύσκεψη του ΕΛ.Γ.Α. σχετικά με το ζήτημα των μετακινήσεων των εκτιμητών

Εχθές, 5 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. ευρεία σύσκεψη της Διοίκησης με τους Προϊσταμένους των περιφερειακών
Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α..
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των μετακινήσεων των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στην διενέργεια των εκτιμήσεων.
Τα συμπεράσματα της σύσκεψης αυτής είναι τα εξής:
·         Η τροπολογία που δρομολογείται για ψήφιση στις 6/7/2016 δεν επιλύει συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α..
·         Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α..
Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αγροτικό κόσμο, θα προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών επισημαίνοντας, όμως, ότι με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν και αυτών που προωθούνται, θα υπάρξει δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.