Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Δήμος Κατερίνης – Μέριμνα Παιδιού: Μελωδικό ταξίδι σε αγαπημένες μουσικές διαδρομές

 Συγκίνησαν και γοήτευσαν το κοινό της Κατερίνης, ο τενόρος Δημήτριος Ζαμαντζάς και η σοπράνο Isabel Waming παρουσιάζοντας σε μια μοναδική μουσική συναυλία αγάπης
δημοφιλείς συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Rossini, Webber, Dorizetti.


Η μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου, από τον Δήμο Κατερίνης και τη Μέριμνα Παιδιού.


Παράλληλα, με την εξαιρετική μελωδική διαδρομή οι φίλοι της τέχνης απόλαυσαν ένα δημιουργικό διάλογο μουσικής, λόγου και χορού. Επί σκηνής μαζί με τους δύο σολίστες, οι οποίοι, διαπρέπουν μουσικά στο ESSEN της Γερμανίας, βρέθηκαν: στο πιάνο η Κατερίνα Ελενίδου, στο χορό η Μαρί Κοτσαλή και ο Αναστάσης Δαρακτσής. Επιπλέον,  συνόδευσαν οι μουσικοί: Διονύσης Κουτουζίδης - βιολί, Ιβάν Ναβροζίδης – Κλαρινέτο & Σαξόφωνο, ενώ παρουσίασε η ποιήτρια Μίνα Παπανικολάου.


Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη της εκδήλωσης, Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η οποία έχει σαφείς προεκτάσεις και στον κοινωνικό ιστό της χώρας, αυτό με το οποίο μπορούμε να αντιπαρέλθουμε της κρίσης είναι η επένδυση στις τέχνες και η ενδυνάμωση της ποιοτικής στάθμης του Πολιτισμού μας».


Παράλληλα, η κα Μακρίδου - Παρτσαλίδου ανέγνωσε και επιστολή του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην οποία γινόταν λόγος «για τη διαχρονική συνεργασία και στήριξη, που παρέχει ο Δήμος Κατερίνης στη Μέριμνα Παιδιού».

Την εκδήλωση - προσφορά στους δημότες και επισκέπτες της Κατερίνης, παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και όπως προαναφέρθηκε πλήθος κόσμου.