Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Η ΕΚΠΟΜΠΗ “RICK STEINS LONG WEEKENDS”ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί στην πόλη, από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου την εκπομπή του BBCRick Stein's Long Weekends”.
H εκπομπή έχει στόχο να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου θα ετοιμαστούν παραδοσιακά πιάτα της Θεσσαλονίκης με βάση τα θαλασσινά και τα ψάρια, δημιουργίες με βάση τη φέτα και τα φρούτα, καθώς και γλυκά που προσδιορίζουν τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Η παραγωγή της εκπομπής επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαϊου, δοκίμασαν την κουζίνα σε περισσότερα από 20 εστιατόρια, γεύθηκαν πρωτότυπες συνταγές και τοπικά προϊόντα, επισκέφτηκαν τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τα μνημεία της πόλης.
Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους τελευταίους 2 μήνες οργάνωσε και συντόνισε την προετοιμασία της τηλεοπτικής παραγωγής με τη συνεργασία της παραγωγής του BBC  και με τη συνδρομή του ΕΟΤ Λονδίνου, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αδειοδότηση κινηματογράφησης σε Μνημεία της πόλης και αρχαιολογικούς χώρους της Νάουσας.
Το συνεργείο του BBC θα καταγράψει την γαστρονομική παράδοση της πόλης μέσα από υλικά και μαγειρέματα, τις νέες τάσεις της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, θα ταξιδέψει στον ροδακινώνα της Νάουσας και τις παραλίες της Χαλκιδικής και θα αναδείξει τα σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και τη σημαντική ιστορία της ακολουθώντας ακόμη και τα βήματα του Αριστοτέλη, στη σχολή του.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόχο έχει την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μέσω του γαστρονομικού της προφίλ και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από τη διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με την ευρύτερη περιοχή και την ανάδειξη της ιστορίας και των προϊόντων της.