Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ο  Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν τη δράση με τίτλο «Παιχνίδια του Κόσμου»,
σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ.
Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία εργαστηρίων κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου», για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών μέσω της ανακύκλωσης παλιών ξύλινων αντικειμένων και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο λιμάνι καθώς και σε πολίτες.  
Στόχος της συλλογικής αυτής δράσης είναι η γνωριμία των κατοίκων της πόλης με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο λιμάνι, η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ανάπτυξη της συνεργατικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και η άρση του περιορισμού των παιδιών που φιλοξενούνται στο λιμάνι. Τα παιχνίδια που θα κατασκευαστούν θα παραχωρηθούν στον προσφυγικό καταυλισμό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και στους γονείς τους. Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονέων / ενήλικων συνοδών.
Η κάθε ομάδα θα παρακολουθήσει ένα εργαστήριο διάρκειας τριών ωρών που θα πραγματοποιείται Τρίτη και Πέμπτη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 10.30 έως 12.00.  

Οι συναντήσεις θα γίνουν τις εξής ημέρες:
  • Ομάδα 1:         Τρίτη 28 και Πέμπτη 30 Ιουνίου
  • Ομάδα 2:         Τρίτη 5 και Πέμπτη 7 Ιουλίου
  • Ομάδα 3:         Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Ιουλίου
  • Ομάδα 4:         Τρίτη 19 και Πέμπτη 21 Ιουλίου

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Φωτογραφίας, στο τηλέφωνο 2310 566 716, κατά τις ώρες 11.00 έως 16.00.