Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αυλαία στο 3ο Acadimies Golden Cup!

  3ο Acadimies Golden Cup
Νίκησαν τη ζέστη και το χάρηκαν!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Acadimies Golden Cup που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ (Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας) το τριήμερο 20-22 Ιουνίου με τη συμμετοχή 500 παιδιών, 14 συλλόγων και συνολικά 24 τμημάτων στο αθλητικό κέντρο του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη.


Το τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου με παιδιά γεννημένα (2001-2006) έριξε αυλαία το μεσημέρι της Τετάρτη (22/6) με τους τελικούς αγώνες. Παρά τη ζέστη που επικράτησε τα παιδιά πέτυχαν πολλά γκολ, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης!


Συμμετείχαν: ΠΑΕ Παναιτωλικός, Αρης Θεσσαλονίκης, Tigers Ιωαννίνων (Λάζαρος Σέμος), FC Olympian Κατερίνη (Χρήστος Βελώνης), Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, Μακεδονικός, Εθνικός Ευόσμου, ΓΣ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, ΑΓΠΣ Μέντεκας Καλαμαριάς, Αίας Ευόσμου, Αετός Βαρβάρας Χαλκιδικής, Ακαδημία «Γ. Κούδας», Ελπίδες Συκεών, Bebides 2000 (Π.Κερμανίδης).


Το γεγονός που έκανε τα τουρνουά του ΟΑΣΠΕ να ξεχωρίσουν, εκτός από την άρτια οργάνωσή τους, είναι η ποιότητα των νεαρών αθλητών και των συλλόγων που συμμετέχουν.
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στους συνοδούς και τους υπεύθυνους προπονητές τους! Ο χαρακτήρας που επέδειξαν και η προσήλωσή τους στις αρχές του σωστού ποδοσφαίρου, έτσι όπως το διδάσκονται καθημερινά από τους προπονητές τους, κέρδισε δικαίως το θαυμασμό», υπογράμμισε η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Δώρα Ιωακειμίδου.


Στα αμιγώς αγωνιστικά, η ομάδα που διέπρεψε στη διοργάνωση ήταν ο Αρης Θεσσαλονίκης καθώς, επικράτησε στις κατηγορίες Παίδων και Προπαίδων, τερματίζοντας αμφότεροι αήττητοι. Το τμήμα Τζούνιορ της Ακαδημίας FC Olympian του Χρήστου Βελώνη από την Κατερίνη, κέρδισε την πρώτη θέση, ενώ άριστες ετνυπώσεις απέσπασε το τμήμα των Bebides 2000 του Παναγιώτη Κερμανίδη που έφτασε αήττητο και με διαφορά στον μεγάλο τελικό. Οι Τίγρεις του Λάζαρου Σέμου, που ταξίδεψαν από τα Ιωάννινα άφησαν παρακαταθήκη για το μέλλον με τις εμφανίσεις τους, ενώ τα τμήματα της ΠΑΕ Παναιτωλικός έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα επίπεδα, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, με αποτέλεσμα τα ματς να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αλλωστε, η νίκη ή ήττα σ’ αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες ελάχιστη σημασία, καθώς προέχει η συλλογή εμπειριών και η χαρά της συμμετοχής.


Τελική κατάταξη
ΤΖΟΥΝΙΟΡ
·         1 FC Olympian Κατερίνη
·         2 Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης
·         3 Αίας Ευόσμου
·         4 Τίγρεις Ιωαννίνων
·         5 ΠΑΕ Παναιτωλικός
·         6 Εθνικός Ευόσμου
·         7 Μακεδονικός
·         8 Μέντεκας Καλαμαριάς
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
·         1 Άρης Θεσσαλονίκης
·         2 Bebides 2000
·         3 Τίγρεις Ιωαννίνων
·         4 Ελπίδες Συκεών
·         5 Αετός Βαρβάρας
·         6 Ακαδημία Γ. Κούδας
·         7 Μακεδονικός
ΠΑΙΔΙΚΟ
·         1 Άρης Θεσσαλονίκης
·         2 Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης
·         3 ΠΑΕ Παναιτωλικός
·         4 Ελπίδες Συκεών
·         5 Ακαδημία Γ. Κούδας
·         6 ΓΣ Ηλιούπολης
·         7 Μακεδονικός



Διακρίσεις – Ειδικές βραβεύσεις
Παίκτης MVP
·         Τζούνιορ: Γκιώνης (FC Olympian)
·         Προπαιδικό: Cani (Άρης)
·         Παιδικό: Γραμμένος (Άρης)



Fair Play
·         Τζούνιορ: Έξαρχος (Τίγρεις Ιωαννίνων)
·         Προπαιδικό: Αετός Βαρβάρας (ομαδική βράβευση)
·         Παιδικό: Καρατσόλης (Παναιτωλικός)


Διάκριση ήθους
·         Τζούνιορ: Μέντεκας Καλαμαριάς
·         Προπαιδικό: Μαρνέρης (Bebides 2000)
·         Παιδικό: ΓΣ Ηλιούπολης (ομαδική βράβευση)
Καλύτερος τερματοφύλακας
·         Τζούνιορ: Καράι (Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης)
·         Προπαιδικό: Χατζηκωνσταντίνου (Άρης)
·         Παιδικό: Μιγλέντζης (Άρης)


Πρώτος σκόρερ
·         Τζούνιορ: 7 γκολ: Σιόντης (Τίγρεις Ιωαννίνων)
·         Προπαιδικό: 5 γκολ: Φώτης, Δασκαλάκης (Άρης), Μαρνέρης (Bebides 2000)
·         Παιδικό: 2 γκολ: Γραμμένος (Άρης)


Η διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας, του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης κι άλλων σημαντικών φορέων και υποστηρικτών.


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΖΑΓΟΡΙ" ξεδίψασε όλους τους αθλητές κατά τη διάρκεια του Τουρνουά και ήταν προσφορά του Papillon (Δ. Πανούχος, Γρ. Λαμπράκη 207, Πυλαία, Θεσσαλονίκη).



Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους κι εύχονται καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση σε μια από τις επόμενες εκδληλώσεις του Οργανισμού!


Με εκτίμηση,
Δώρα Ιωακειμίδου
Πρόεδρος ΟΑΣΠΕ
Υπεύθυνη διοργανώσης