Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Επιστρέφει ο χειρότερος εφιάλτης του Grexit και εθνικού νομίσματος Απέτυχε οικτρά ο κ.Τσίπρας

Μόνον δραματικές και εφιαλτικές αλλά και άκρως ανησυχητικές μπορούν να χαρακτηρισθούν οι ώρες που διανύουμε ώς χώρα στα όρια της οικονομικής ασφυξίας μετά
  από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις το τραγικό και αναμενόμενο παρα τίς περί αντιθέτου κυβερνητικές κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πολιτικό αδιέξοδο στην αξιολόγηση.
Οι  έντονες φήμες για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα γίνονται ολοένα εντονότερες με τήν Κυβέρνηση να διαρρηγνύει τα ιμάτια της ότι δέν πρόκειται να ψηφίσει προληπτικά μέτρα νέων  σκληρών περικοπών και ενδεχομένως συντάξεων για τόν προϋπολογισμό τού 2018 ή 2019.
Έρχονται δύσκολες ημέρες φτώχειας και στερήσεων,ακρίβειας  για τον δύστυχο και ακόμη υπομένοντα ελληνικό λαό, θλιβερή,δυσάρεστη  πραγματικότητα που η καταρρέουσα και συνεχώς ψευδόμενη  Κυβέρνηση αποκρύπτει  επιμελώς με πρωτόγνωρο προπαγανδισμό.
Ελάχιστες πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με το σκληροτράχηλο  ΔΝΤ υφίστανται το αδιέξοδο θα παραμείνει μάλλον μέχρι τίς9Μαίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου  το Eurogroup.
Η πικρή  αλήθεια είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι αυτόν τόν τρέχοντα μήνα και παρά την αναμενόμενη ψήφιση του ισοπεδωτικού Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου  και την.επιβολή πρόσθετων έμμεσων φόρων η αύξησης του ΦΠΑ  δέν προσδοκάται να τα καταφέρει η αφερέγγυα Κυβέρνηση που επιδιώκει να καταστήσει συνένοχη την  αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ολόκληρη  τήν Βουλή.
Ο δημοσιονομικός κατήφορος της συνεχίζει συμπαρασύροντας τήν απροστάτευτη  χώρα με  μή βιώσιμο χρέος και χωρίς deal με τούς δανειστές  και μοναδική λύση φαίνεται η  άμεση παραίτηση της και ο σχηματισμός κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης και  ευρύτερης αποδοχής μέ προοπτική προκήρυξης εθνικών  εκλογών .
Πηγαίνουμε σίγουρα χειρότερα από τήν εποχή Βαρουφάκη καθώς έχουμε απέναντι μας ένα ενιαίο μέτωπο Βερολίνου και ΔΝΤ και μοναδική διέξοδος φαντάζει η λήψη νέου δανείου γέφυρα πού άλλωστε ενέκριναν πέρυσι τόν Ιούλιο οι 28τής μάλλον αφιλόξενης Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον λησμονημένο Οργανισμό Χρηματοπιατωτικής Σταθερότητας προκειμένου  η πτωχευμένη χρεοκοπημένη Ελλάδα να κατορθώσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς  στίς τρέχουσες οικονομ.υποχρεώσεις της.
Επαληθεύονται λοιπόν τα σενάρια αποβολής μας εκδίωξης μας από τήν ζώνη κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και τελικώς δέν θα χορέψουν  πεντοζάλη το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες θα έχει αντιληφθεί το πανικοβλημένο Μαξίμου της διγλωσσίας  που συνεχώς επαναφέρει θέλοντας με πολιτικάντικους τακτικισμούς να αποφύγει να αντικρίσει κατάματα τήν αλήθεια και τό πακέτο πρόσθετων προληπτικών μέτρων εγκαλώντας τήν ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίησης  το παιχνίδι εκβιασμού  και απειλών περί πρόωρων εκλογών ή διενέργειας  δημοψηφίσματος.
Δέν γνωρίζει προφανώς ο κΤσίπρας πού δέν πείθει πλέον ούτε τούς Υπουργούς του  ότι η καθημαγμένη κοινωνία δέν.αντέχει άλλα δυσβάσταχτα μέτρα κσι ότι είμαστε μπροστά σε μία απειλούμενη λαϊκή εξέγερση με ότι αυτό συνεπάγεται
Β.ΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος Ποινικολόγος
email.lawofficenoulezas@gmail.com