Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

«Δημοτικές» πεζοδρομήσεις στην Παραλία Παντελεήμονα Δήμου Δίου - Ολύμπου

 Σε γοργούς ρυθμούς κινούνται τα έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, με εκτέλεση εργασιών υποδομής από άκρο εις άκρο.


Απώτερος σκοπός του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της δημοτικής αρχής είναι να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν όλες οι Κοινότητες του Δήμου και να βελτιωθεί η καθημερινότητα.


Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζεται και σχεδόν ολοκληρώθηκε πεζοδρόμιο στην Παραλία Παντελεήμονα μήκους 600 μέτρων, από τη διασταύρωση μέχρι το Τούνελ του Κάστρου. Μέχρι σήμερα, η κίνηση των πεζών γινόταν από το οδόστρωμα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα, ενώ στο παρελθόν είχαν συμβεί ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα.


Το έργο αυτό έχει, επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία, ενόψει την κατασκευής, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη θέση αυτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που θα αυξήσει αισθητά τον αριθμό των πεζών επισκεπτών στην περιοχή.
Για την ολοκλήρωση του έργου ακολουθεί η ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα του δρόμου της περιοχής αυτής, όπου συγκεντρώνονται και λιμνάζουν τα νερά της βροχής, το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε την περασμένη Δευτέρα 9 Μαΐου από το Δήμο Δίου – Ολύμπου, μαζί με τις καθέτους παραπλεύρως του Ξενοδοχείου «St Panteleimon».