Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας στο Μακρύγιαλο Πιερίας

 Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος Φουσκωτών και Ταχύπλοων σκαφών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα jet ski διοργανώνεται στις 21 και 22 Μαΐου 2016 στην παραλία
Μακρυγιάλου Πιερίας από τη Λέσχη Ταχύπλοων και Φουσκωτών Σκαφών Μακρυγιάλου, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Πύδνας Κολινδρού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το  πρωτάθλημα των jet ski γίνεται σε συνεργασία και με τη Λέσχη Ταχυπλοΐας Θεσσαλονίκης.
Για σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα αναδείξει την Πιερία, θα τονώσει την τουριστική κίνηση και θα προωθήσει αναμφισβήτητα και τον αθλητικό τουρισμό κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερεάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, που απηύθυνε  πρόσκληση στο φίλαθλο κοινό, πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας, να επισκεφθούν το Μακρύγιαλο Κατερίνης το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2016. « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμβάλει για την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος  Ταχυπλοΐας, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει και στο παρελθόν και με άλλες διοργανώσεις. Εύχομαι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος της Πιερίας και να  αποτελέσει τον ΄΄κρίκο΄΄ που θα συνδέσει τον αθλητικό τουρισμό με την περιοχή. Καλή επιτυχία σε συμμετέχοντες και διοργανωτές και καλή διασκέδαση στο κοινό που θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας», επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου.
 «Ο Θερμαϊκός κόλπος, όπως και η απέραντη ελληνική ακτογραμμή με το νησιωτικό μας σύμπλεγμα, είναι ο φυσικός χώρος συνάντησης πολιτισµών και ανάπτυξης εμπορικών ανταλλαγών, αλλά και ενεργό πεδίο ανθρώπινης επικοινωνίας και σχέσεων. Στον χώρο αυτό από τα πανάρχαια χρόνια, όπως μαρτυρούν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του Μακρυγιάλου και της παρακείμενης Πύδνας σημαντικό ρόλο έπαιζαν τα πλεούμενα, ιδίως για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες με τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις κάθε είδους εμπορικές λειτουργίες. Σήμερα στον ίδιο χώρο, στην παραλιακή ζώνη Μακρυγιάλου, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά, ο Τοπικός Σύλλογος «Λέσχη Ταχυπλοΐας Μακρυγιάλου» να διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ από καρδιάς τους διοργανωτές των αγώνων και φυσικά τους συμμετέχοντες.Καλή Επιτυχία.», δήλωσε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, κ. Ευάγγελος Λαγδάρης.
             
Από την πλευρά του ο Οργανωτικός Υπεύθυνος των αγώνων και  Πρόεδρος της ΛΕ.ΤΑ.Φ.Μ. , κ. Γεώργιος Κάβουρας, δήλωσε: «Οι αγώνες αυτοί θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα ναυταθλητισμού και θαλάσσιων σπορ, καθώς συνδυάζουν την ταχύτητα και την επιδεξιότητα των χειριστών με θεαματικές θαλασσοπορίες, κινήσεις και ελιγμούς που ΄΄κόβουν΄΄ την ανάσα, ενώ η συμμετοχή των  πιο γρήγορων  αγωνιστικών  σκαφών  και Jet ski  από όλη την Ελλάδα και την Ιταλία θα προσελκύσουν πολλούς φίλους των θαλάσσιων σπορ και θα ΄΄απογειώσουν ΄΄ το θέαμα».

                             Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 21 Μαΐου 2016
13:00 - Αγώνας ανοιχτής θαλάσσης σκαφών 40 ναυτικών μιλίων
(παραλία Μακρυγιάλου)
15:00 - 1ο σκέλος πρωταθλήματος jet ski
Απονομές 1ης ημέρας.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016
11:30 - Αγώνας τριγώνου σκαφών
(παραλία Μακρυγιάλου)
12:30 - 2ο σκέλος πρωταθλήματος jet ski
15:00 - Απονομές 2ης ημέρας




Διαβάστε τη συνέχεια εδώ