Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση για τα 71 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η 9η Μάη ήταν και θα είναι η ημέρα - ορόσημο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όλων όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι
λαοί, οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και κυρίως τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν από αυτήν.

Τιμάμε τα 71 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από τη μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων.
Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό-φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Σήμερα, 71 χρόνια μετά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, με "μήλον της έριδος" τις πηγές και τους δρόμους Ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται από τους δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους, από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας.
Στην Αντιφασιστική Νίκη κορυφαία ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού, τη στιγμή που οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α' Παγκοσμίου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.
Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα στο Βερολίνο, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Χάρη σε αυτά τα πλεονεκτήματα μπόρεσε η Σοβιετική Ένωση να γίνει μια ισχυρή οικονομική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό.
Για να υπερασπίσουν αυτή την εξουσία πάλευαν με τόσο σθένος οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, υπερνικώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των ναζιστών, αλλά και την υπονόμευση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που καθυστερούσαν να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.
Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να "ξαναγραφτεί", ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Στην παραχάραξη της Ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης", ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό. Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές-ναζιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει και αυτή το παιχνίδι της παραχάραξης. Συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την "Ημέρα της ΕΕ", για να πείσει το λαό ότι η ΕΕ, η ιμπεριαλιστική αυτή συμμαχία, μπορεί με διαπραγματεύσεις να διορθωθεί και να ξαναγυρίσει δήθεν "στις καλές της ρίζες".
Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός-φασισμός είναι γέννημα θρέμμα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.
Επιβεβαιώθηκε πως μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, που έχει στόχο την εργατική εξουσία, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεριζώσει το φασισμό, να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να τον τσακίσει.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος, μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα.
Αταλάντευτα συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και το λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτή τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν από τα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ