Σάββατο 30 Απριλίου 2016

O καιρός την Κυριακή του Πάσχα - Σημαντική μεταβολή από την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις αναμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στο Ιόνιο καθώς και στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 beaufort ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν ακόμα και τα 6 Beaufort . Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα Βόρεια τους 22 βαθμούς στα Κεντρικά και νότια τους 25 βαθμούς στα Δυτικά τους 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντική αλλαγή του καιρού θα έχουμε από την Δευτέρα του Πάσχα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες αλλά και την ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Τα φαινόμενα στα Δυτικά στα Βόρεια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα έχουν και έντονο χαρακτήρα . Χαλαζοπτώσεις ίσως σημειωθούν σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα Βόρεια.

Την Τρίτη του Πάσχα και σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία οι βροχές θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με τα φαινόμενα στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να έχουν έντονο χαρακτήρα.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές -νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν ακόμα και τα 7 beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση σε ολόκληρη την χώρα.

Καλή Ανάσταση σε όλους!!!!!!!!
 
Επιμέλεια: meteo-news.gr