Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Το λίγο, το λιγότερο και το ελάχιστο....!!!!!!! - "Πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής;"

Το άρθρο και τα σχόλιασ απαντούν σε όλα!!!!
Έκανε ένα μεγάλο οργανωτικό λάθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα του… κοστίσει την ενότητα του κόμματος. Όρισε την τρίτη ημέρα της σημαντικής αυτής εκδήλωσης για το
κόμμα την Κυριακή κι όπως όλοι ξέρουμε τις Κυριακές οι Καραμανλικοί έχουν κανονίσει να πάνε να φάνε παϊδάκια στις ταβέρνες των Μεσογείων ή αστακουδάκια στην παραλία της Αττικής.
Δυστυχώς για τη ΝΔ οι χαβαλέδες και τα στελέχη – τουρίστες συνεχίζουν να υπονομεύουν την ενότητα της παράταξης σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και λοιπών Καραμανλικών πνέει τα λοίσθια, τώρα που η ΝΔ χρειάζεται όσο ποτέ την ενότητα και την κοινή πορεία, ανεξαρτήτως της γνώμης που έχει ο καθένας, κάποιοι επιλέγουν να λιποτακτήσουν.
Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τόσες συνιστώσες του και τους ημίτρελους που είχε κατάφερε να γίνει κόμμα και να κυριαρχήσει. Με τον Τσίπρα, με τους παλαιοκομμουνιστές, με τους Ρηγάδες, με τις Ρόζες, τις ΑΚΟΕΣ και τα λοιπά απομεινάρια του Μαρξ και του Λένιν και παρ’ όλα αυτά μαζεύτηκε κι έγινε κόμμα εξουσίας.
Και δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία; Τι έχουν να χωρίσουν δηλαδή; Η μόνη ιδεολογική διαφορά είναι αν θα πάει το κόμμα προς το κέντρο ή θα κρατήσει το δεξιό χαρακτήρα του. Όλα τα υπόλοιπα κινούνται στο επίπεδο «τι θα φάει σήμερα ο Κωστάκης, που θα πάει διακοπές και τι θα κάνει με τους Καραμανλικούς που στηρίζουν απροκάλυπτα τον Τσίπρα».
Κι όμως, παρά το προσκλητήριο ενότητας στη ΝΔ ο Κ. Καραμανλής ήταν ακόμη ωσεί παρών. Πήγε την πρώτη μέρα, κούνησε το δεξί βλέφαρο, έγνεψε με το μικρό δάκτυλο και σηκώθηκε κι έφυγε. Ούτε να μιλήσει στο συνέδριο, ούτε να βγάλει μια κουβέντα, να πει ένα καλό λόγο, να δώσει την αμέριστη στήριξή του στο νέο ξεκίνημα που κάνει η ΝΔ.
Έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ, ούτε να ακούσει τον Σαμαρά να μιλάει, ούτε τον Μητσοτάκη στον λόγο του την Κυριακή. Για ακόμη μια φορά επέλεξε την λιποταξία, διότι η σιωπή είναι η χειρότερη προδοσία.
Ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις μεγάλες διαφορές που έχει με το μητσοτακέϊκο στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Κυριάκο. Κι όχι μόνο, αλλά πήγε στο συνέδριο, μίλησε και καταχειροκροτήθηκε για την άνευ όρων στήριξή του στην παράταξη. Απέδειξε με το λόγο του ότι δεν κρατάει κακίες, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση.
Ο Σαμαράς απέδειξε την πολιτική του αλλά και την ανθρώπινη ποιότητά του. Μέχρι και δίπλα στην… Ντόρα κάθισε που λέει ο λόγος. Ήταν εκεί και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται; Γιατί κρύβεται και τι τον εμποδίζει να βάλει ένα λιθαράκι στο να ξαναγίνει μεγάλη η ΝΔ; Να στηρίξει τον Μητσοτάκη, να δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε η παράταξη να βγει νικήτρια από τη μάχη που θα δοθεί με το «μεγάλο κακό»;
Επιτέλους, κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός κόμματος και πολύ περισσότερο ότι δεν τον έχει ορίσει ο κόσμος της ΝΔ ούτε διαχειριστή της δεξιάς πολυκατοικίας. Μπορεί όμως σαν απλός πολίτης, σαν κορυφαίο στέλεχος της παράταξης και σαν πρώην πρωθυπουργός να δώσει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, όχι στα μετόπισθεν όπως επιλέγει συνήθως.
Ίσως βέβαια να είναι πολύ απασχολημένος στο πώς θα στηρίζει τον Τσίπρα και δεν έχει χρόνο να ασχολείται με τη ΝΔ. Ίσως πάλι περιμένει να αποτύχει και ο Κυριάκος για να γίνει πάλι το αφεντικό. Ίσως τέλος να έχει επιλέξει την διά βίου υπονόμευση ή πάλι να έχει βγάλει μόνιμο εισιτήριο στην… τουριστική θέση.
Αν είναι έτσι με γεια του με χαρά του. Αλλά αν δεν έχει τη διάθεση να μπει μπροστά για να φύγει η χολέρα τότε ας παραδώσει την έδρα του στη Βουλή. Θα είναι η πιο έντιμη στάση.

http://www.antinews.gr/