Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια στην Χαλκιδική

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, οδήγησαν στην εξιχνίαση 8 περιπτώσεων διαρρήξεων - κλοπών κυρίως από εξοχικές κατοικίες σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής .
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ηλικίας 35, και 48 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα το τελευταίο τρίμηνο , ο 35χρονος , διέρρηξε 8 οικίες σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, απ’ όπου αφαίρεσε τηλεοράσεις, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία μιας περίπτωσης ο 35χρονος, τα πούλησε έναντι χρηματικού αντιτίμου στον 48χρονο.
Τα ανωτέρω κλοπιμαία καθώς και τα περισσότερα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του 35χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις .
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.