Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ οι εταίροι από πρόγραμμα Erasmus+ KA2


 Στην Κατερίνη διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ ΚΑ2 «E.CH.O». 

     Το σχολείο μας διοργάνωσε τη συνάντηση του συγκεκριμένου προγράμματος με τη συμμετοχή εταίρων  από την Τσεχία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.  
     Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+: E.CH.O. επικεντρώνεται στη χρήση της μουσικής ως μέσο απόκτησης γνώσεων, διεύρυνσης των πολιτισμικών ορίων καθώς και ως εργαλείο μάθησης. Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές έχουν την ευκαιρία μέσω της μουσικής να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην εκμάθηση ξένης γλώσσας και να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία. 


Επίσης μέσα από τις μουσικές δραστηριότητες (χορωδία και ορχήστρα) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να συνεργαστούν και να διαδράσουν ώστε να τροφοδοτήσουν και να ενδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές τους ικανότητες. Για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος κρίνεται σκόπιμη η συνεχής και σταθερή εργασία της ορχήστρας, η οποία θα συντελέσει στην ανάπτυξη συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και συντονισμού. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί με τη χρήση των μέσων τεχνολογίας, video conferencing, ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προγραμμάτων υπολογιστών, blogs, ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων.  Ως εκ τούτου, οι μαθητές θα είναι άμεσοι πρωταγωνιστές των δραστηριοτήτων αυτών, λόγω της προδιάθεσή τους απέναντι στις νέες τεχνολογίες.