Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ανακαλύπτοντας την Βέροια - Discovering Veria 60 ξεναγοί γνώρισαν καλύτερα τη Βέροια

 Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η εκπαιδευτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η  Αντιδημαρχεία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για τα μέλη του Συνδέσμου
Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Η απήχηση από πλευράς ξεναγών υπήρξε πραγματικά μεγάλη, με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές εγγραφές, φτάνοντας περίπου τις 60 συμμετοχές πιστοποιημένων επαγγελματιών ξεναγών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ξεναγοί «ανακάλυψαν» και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από τα σημαντικότερα μνημεία της Βέροιας και όπως οι περισσότεροι εκμυστηρεύτηκαν είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για το μνημειακό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από το αρχαίο παρελθόν της πόλης.


Με τη δράση αυτή η Αντιδημαρχεία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας κάνει ένα σημαντικό βήμα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής διότι μέσω της καλύτερης γνωριμίας των ίδιων των ξεναγών με το ιστορικό και μνημειακό απόθεμα της περιοχής αναβαθμίζεται ταυτόχρονα και το τοπικό τουριστικό προϊόν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες.

Επιπλέον, στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις και επικοινωνία με το ΔΣ και μέλη του συνδέσμου για τη διαμόρφωση ειδικών τουριστικών πακέτων και προγραμμάτων με σκοπό την προώθησή τους σε τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζονται αλλά και για την επεξεργασία προτάσεων βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Επίσης, η ευρύτερη ενδυνάμωση των σχέσεων με ανθρώπους του τουρισμού που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση και εκτέλεση ενός ταξιδίου είναι βέβαιο ότι μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια προώθησης της Βέροιας ως τουριστικού προορισμού.

Τέλος, το Τμήμα Τουρισμού και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλης Λυκοστράτης, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας καθώς και τους αρχαιολόγους της υπηρεσίας για την άριστη συνεργασία και τις γνώσεις που με επαγγελματισμό μετέφεραν στους επισκέπτες μας, το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και τον κ. Ρούλη Μπακόλα, εκπρόσωπο της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, για την ενημέρωση στην Εβραϊκή Συναγωγή της Μπαρμπούτας.