Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Την Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 16:55

Εν όψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «RΙΟ 2016»

  
Η Ολυμπιακή φλόγα, το σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών σταθμεύει τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 16:55 στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη. Την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που αποτελεί τον προπομπό της γιορτής των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «RIO 2016» διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «RIO 2016».
Στόχος της εκδήλωσης είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού. Τέσσερις λαμπαδηδρόμοι και 16 συνοδοί  θα συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία. Με την άφιξη της φλόγας στην κεντρική πλατεία και μετά το άναμμα του βωμού, θα ξεκινήσει η επίσημη τελετή, η οποία περιλαμβάνει έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της σημαίας της Ελλάδας και της Βραζιλίας, με ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων, χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του RIO.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πολιτιστικό πρόγραμμα  με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων κ.α. φορέων  της πόλης.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι, από την ελληνική αστυνομία και από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 25 Απριλίου αναμένεται να εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις, για την κυκλοφορία και την στάθμευση ιδιαίτερα στους δρόμους απ’ όπου θα διέλθει η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Αναλυτικά στοιχεία για τους σταθμούς της φλόγας, με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία και τελικό προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του «RIO 2016», καθώς και τους λαμπαδηδρόμους αναμένεται να δοθούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.