Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από εξοχικές κατοικίες και τροχόσπιτα στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής

Συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του
Αφαιρούσαν εργαλεία, αλουμινοκατασκευέςμεταλλικά αντικείμενα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τρόφιμα

Η συνολική λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 5.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσε ων διαρρήξεων και κλοπών από εξοχικές οικίες, τροχόσπιτα και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσ εις κλοπής.
Ειδικότερα, οι τρεις άντρες προχθές ( 13 -0 3 -201 3 ) τ ο μεσημέρι, εισήλθαν παράνομα σε δύο εξοχικές οικίες στη Νέα Ποτίδαια και αφαίρεσαν αλουμινοκατασκευές, διάφορα άλλα αντικείμενα και τρόφιμα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυ γή.
Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο τον οποίων εντοπίστηκε ο 18 χρονος και συνελήφθη.
Από την αναλυτική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με τον έναν από τους συνεργούς του, ε ίχαν διαπράξει τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία, ακόμα 25 κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικ ές οικίες, τροχόσπιτα και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Ν έας Ποτίδαιας , αφαιρώντας διάφορα εργαλεία, αλουμινοκατασκευές, μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές και τρόφιμα , η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.
Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μέρος των κλοπιμαίων τα οποία θα αποδοθούν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.