Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ορειβατική Δραστηριότητα το Σ/Κ 02&03 Απρ 2016 στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ

 Η Olympus Mountain Activiτιeς οργανώνει το Σ/Κ 02 & 03 Απρ 2016 Ορειβατική εξόρμηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ) με στόχο την κορυφή
Αγ. Αντώνιο υψ 2817μ.

Όπως όλοι γνωρίζετε επειδή ,είναι ένα διήμερο με έντονη ορειβατική κίνηση και η διανυκτέρευση θα γίνει σε καταλύματα του Στρατοπέδου, θα πρέπει να είναι έγκαιρη η δήλωση της συμμετοχής σας. Ως τελευταία ημέρα δηλώσεων ορίζεται η Παρασκευή 25 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Φ/Α δελτίου ταυτότητος που χρειάζεται για την υποβολή στοιχείων στην Δνση Ειδικών Δυνάμεων. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές και οριστικοποιούνται μόνο με την καταβολή αντιτίμου διανυκτέρευσης 5€ στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επί της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά καθημερινά ώρες καταστημάτων!


Την 02 & 03 Απρ 2016 επιλέξαμε να επισκεφθούμε ορειβατικά ,το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ) με στόχο την κορυφή Αγ. Αντώνιο υψ 2817μ.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει από Από την περιοχή Βρυσοπούλες (1.800 μ.), ( Λέσχη Αξκών ) ακολουθούμε τους πυλώνες του αναβατήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου μέχρι το καταφύγιο ανάγκης Μιγκοτζίδη (2.450 μ.) Από εκεί, προχωρούμε σε αλπικό τοπίο προς την κορυφή " ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟ (υψ 2815 μ) όπου υπάρχει και δεύτερο καταφύγιο ανάγκης.


Υ.Δ:955μ.+1015μ
Μήκος διαδρομής:8 χλμ σνλ .
Μέγιστο Υψόμετρο:2815μ 
Διάρκεια πορείας 5 ω σνλ: Βλάστηση:Αλπικό τοπιο Σήμανση:Πυλώνες χιονοδρομικού 
Βαθμός Δυσκολίας : Β

Πληροφορίες: στο τηλ: 6977587345
e:mail: olympusmountainactivities@gmail.com
Ως τελευταία ημέρα δηλώσεων ορίζεται η Παρασκευή  25 Μαρτίου.


Συμμετοχές θα οριστικοποιούνται μόνο με την καταβολή μέρους του αντιτίμου διανυκτέρευσης 5€ στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επί της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά καθημερινά ώρες καταστημάτων!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Το Σάββατο 2 Απρ 2016 και ώρα Αναχώρησης 12:00 από το [παρκινγκ lidl περιοχή Ανδρομάχης]

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν ,Υπνόσακο ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- Μαντίλι, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!


Σημείωση: Η εξόρμηση δεν ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Η διανυκτέρευση θα γίνει σε καταλύματα του Στρατοπέδου,( οι θάλαμοι έχουν πολύ καλό επίπεδο θέρμανσης) απαιτείται να έχουμε πλήρη χειμερινό εξοπλισμό διαμονής και διανυκτέρευσης (Χειμερινό υπνόσακο, Ζεστό Τζάκετ) .
Η διανυκτέρευση στο ΚΕΟΑΧ καθώς και η χρήση αναβατήρων γίνεται με καταβολή αντιτίμου Στην λέσχη αξιωματικών λειτουργεί εστιατόριο –καφέ που μπορεί κάποιος να φάει ή να πιει ένα ρόφημα αν το επιθυμεί.
Η εξόρμηση είναι καθαρά ορειβατική και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.
Η μετακίνηση στο αλπικό πεδίο με χιόνι χρειάζεται προσοχή και οι ορειβάτες φέρουν την ατομική ευθύνη συμμετοχής τους.