Κολινδρού, που τη βάση της την αποτελούν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι καταγόμενοι από τον Κολινδρό και συνδιοργανώνεται ως γνωστόν με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Γεώργιος ΣΚΟΥΦΑΣ, Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και το θέμα που ανέπτυξε ήταν: "Θαλάσσια Βιολογία και Καταδυτικός Τουρισμός. Η εκλαΐκευση της επιστήμης στην τουριστική ανάπτυξη".
Ο ομιλητής αφού αρχικά, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, αναφέρθηκε στις οικογενειακές του αναμνήσεις από τον Κολινδρό στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα της εισήγησής του τονίζοντας ότι η θαλάσσια βιολογία ως κλάδος της βιολογίας μελετά τους οργανισμούς στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων.
Αν και το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης των ανθρώπων για πολλούς λόγους, εντούτοις παραμένει ένα από τα πιο άγνωστα σημεία του πλανήτη μας. Το επιστημονικό ενδιαφέρον, συχνά καθιστά απρόσιτο το γνωστικό αντικείμενο στο ευρύ κοινό και αναδύεται η ανάγκη της εκλαΐκευσης της επιστημονικής γνώσης. Η εκλαΐκευση όμως της επιστημονικής γνώσης παρουσιάζει μια αμφίδρομη σχέση, και το όφελος μπορεί να είναι ανταποδοτικό και για την ίδια την επιστήμη.
Ο κ. Σκούφας στην ομιλία του έδωσε έμφαση και σε έναν άλλο δυναμικό τομέα, αυτό του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του καταδυτικού. Ενδιαφέρον παρουσιάσε η ανάλυση της εφαρμογής των γνώσεων της θαλάσσιας βιολογίας στην υπηρεσία του καταδυτικού τουρισμού, ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Η συνεργασία της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού και του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού άλλη μία αφορά απέδωσε καρπούς και κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο παρευρέθηκε στην εκδήλωση και έθεσε στον ομιλητή αρκετά ερωτήματα επιζητώντας ανάλογες απαντήσεις.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επισκεφθούν το παρακάτω link:
Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: "Καιρός. Καλός, κακός και ο ακραίος".