Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλάζει.
Όπως όλα δείχνουν το τμήμα Ισλαμικών σπουδών που θα λειτουργήσει, αν δεν υπάρξει
κάποια θεαματική εξέλιξη, ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα όχι μόνο ως προς τον χαρακτήρα της σχολής, αλλά ακόμη και την εικόνα της. Το ξήλωμα της Εικόνας του Χριστού είναι το πιο σημαντικό…
Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ βρέθηκε σήμερα στη Θεολογική Σχολή και μέσω των φωτογραφιών που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τι ακριβώς έχει συμβεί. Στον πρώτο όροφο, από εκεί που περνούν όλο οι φοιτητές δηλαδή, δεν υπάρχει πια τα προσκυνητάρι με την Εικόνα του Ιησού Χριστού. Το μόνο που θυμίζει τι υπήρχε εκεί είναι το χρώμα και το σχέδιο στους τοίχους που σύντομα θα βαφτεί. Επίσης, κατέβηκαν και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των κοσμητόρων της Σχολής και των προέδρων των Τμημάτων
Το προσκυνητάρι έχει μεταφερθεί από την Τρίτη στον τέταρτο και τελευταίο όροφο του κτιρίου στην είσοδο του μικρού ναού της Αγίας Τριάδος.
Φοιτητές αλλά και αρκετοί καθηγητές κοιτούν με απορία την αλλαγή αυτή και δυσκολεύονται να πιστέψουν το στόχο της ενέργειας αυτής, αλλά φοβούνται για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Ο Κοσμήτορας, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου διατείνεται πως αυτές οι αλλαγές ουδεμία σχέση έχουν με το τμήμα Ισλαμικών σπουδών. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ωστόσο, η εν γένει εικόνα της Θεολογικής Σχολής απέχει από το να χαρακτηριστεί ευπρεπής αφού ειδικά η κεντρική είσοδος δεν αρμόζει σε σχολή πανεπιστημίου.
«Την Τρίτη είδαμε τις εργασίες και τη μεταφορά και λυπήθηκα πολύ», λέει στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ένας δευτεροετής φοιτητής από την Καρδίτσα που είχε ανέβει μέχρι τον τέταρτο για να προσκυνήσει την εικόνα του Χριστού πριν μπει στην αίθουσα του σε πιο κάτω όροφο. «Γιατί άραγε το έκαναν αυτό;», ήταν το αβίαστο ερώτημα που βγήκε από μέσα του.
Η έναρξη του τμήματος ισλαμικών σπουδών είναι ο προφανής λόγος για τις αλλαγές αυτές. Αραγε, θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη έκπληξη από μέρους της Θεολογικής σχολής, του κοσμήτορα και των καθηγητών που ήταν υπέρ της ίδρυσης του τμήματος;
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ