Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Με αφορμή την ομιλία του Στρατηγού Φραγκούλη στη σχολή γονέων στην Κατερίνη την ερχόμενη Δευτέρα διαβάστε το παρακάτω για να είστε ενημερωμένοι !

Τι είπε ο Φραγκούλης Φράγκος για Θράκη, Τουρκία και…Μπαλτάκο

Στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου της Αθηναϊκής Λέσχης, την Τετάρτη 10
Φεβρουαρίου 2016 ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος παρουσίασε στο πολυπληθές κοινό ομιλία με θέμα το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Μεταξύ των παρευρισκομένων αξίζει να αναφερθούν οι παρουσίες του πρώην Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου και πολλών στελεχών της υπηρεσιακής του κυβέρνησης, μέλη του κοινοβουλίου από τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές και γενικοί γραμματείς υπουργείων, ανώτατοι Αξιωματικοί των ΕΔ, διακεκριμένοι επιστήμονες, κ.ά. Στην εκδήλωση παρέστη ως επίτιμο μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης ο υιός του τέως Βασιλέα Κωνσταντίνου Νικόλαος.
Με μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, λόγω καταγωγής από την Κομοτηνή, ο επίτιμος Αρχηγός προέβη σε μία εμπεριστατωμένη διαχρονική ανάλυση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας με επίκεντρο κυρίως στην περιοχή της Θράκης, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική της αξία, τη σύσταση του τοπικού πληθυσμού και την ανθελληνική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Ο Στρατηγός στηλίτευσε την ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής πολιτικής, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους χειρισμούς της πολιτικής εξουσίας, που επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα που υφίσταται στην ελληνική Θράκη.
Στο τέλος της εκδήλωσης βγήκε και η είδηση καθόσον ο επίτιμος Αρχηγός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε με στεντόρεια φωνή, που μπορεί να εκλειφθεί και ως θυμός, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ηγηθεί του κόμματος Μπαλτάκου αλλά και ότι έχει να συνομιλήσει μαζί του πάνω από δύο χρόνια, επομένως όπως σημείωσε κάθε αναφορά στο όνομά του προφανώς και εμπεριέχει δόλο. Συμπλήρωσε ότι, από Εύελπις και νεαρός Αξιωματικός έως και Αρχηγός του Στρατού πάντα εκπροσωπούσε και διοικούσε το σύνολο των Ελλήνων χωρίς να προβαίνει σε κανενός είδος διαχωρισμού και από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκε η πατρίδα, πίστευε και πιστεύει ακράδαντα ότι πάνω από όλα είναι η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες ΜΑΖΙ.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο επίτιμος Αρχηγός, τόνισε ότι οι διαχρονικά κυβερνώντες την Ελλάδα, αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα και επί δεκαετίες παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας αφού αδιαφόρησαν για Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριους και Τενέδιους χωρίς να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την καταστροφή της ελληνικής μειονότητας και ουδέποτε απαίτησαν να επιβάλουν την αρχή της αμοιβαιότητας σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα.
Συνεχίζοντας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάμειξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις ευρωεκλογές του 2014, όπου το κόμμα των τουρκόφωνων το Κ.Ι.Ε.Φ. (Κόμμα Ισότητας Ελευθερίας και Φιλίας) και όχι D.E.B. (Dostluk Esitlik Baris Partisi) συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο Νομό Ροδόπης με 41,68 % (και 25.857 ψήφους) και στο νομό Ξάνθης με 25,87 % (και 15.300 ψήφους), ενώ συνολικά στην επικράτεια 0,77 % και 42.617 ψήφους.
Τόνισε ότι αντί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να συνεγείρει την τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ώστε ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας να αλλάξουν πολιτική, δυστυχώς συνέχισαν να συναγωνίζονται εντελώς ανεύθυνα στο βωμό της ψηφοθηρίας, προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη από τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής κοινότητας αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον. Και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καταστροφικό. Στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν εκλέχθηκε χριστιανός βουλευτής στο νομό Ροδόπης, ενώ συνολικά στη Θράκη οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι 4 για πρώτη φορά. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την ισχνή πλειοψηφία της παρούσας συγκυβέρνησης εύκολα συμπεραίνεται ότι κάλλιστα μπορεί να είναι δέσμια σε οποιεσδήποτε παράλογες απαιτήσεις και τυχόν εκβιασμούς των μουσουλμάνων βουλευτών.
Με σκοπό να αναδείξει τη γεωπολιτική αξία της Θράκης ο Αρχηγός αναφέρθηκε επιγραμματικά στα γεωπολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά στρατηγικού επιπέδου που συγκεντρώνει η περιοχή της ελληνικής Θράκης:
1. Η Θράκη είναι ένας γεωπολιτικός εξώστης από τον οποίο η Ελλάδα ατενίζει τα στενά του Βοσπόρου και τον Εύξεινο Πόντο. Από την άποψη αυτή η Θράκη καθιστά την Ελλάδα τμήμα του παρευξείνιου υποσυστήματος, δηλαδή χώρα η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους γεωπολιτικούς παίκτες πλανητικής ή περιφερειακής εμβέλειας, που συγκρούονται στην περιοχή.
2. Η Θράκη αποτελεί προγεφύρωμα στη χερσόνησο του Αίμου, το οποίο σε όποιον το ελέγχει δίνει άμεση πρόσβαση από τη θάλασσα προς όλους τους εμπορικούς δρόμους που κατευθύνονται προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με την τελευταία να έχει αποκτήσει ιδιαίτερη οικονομική σημασία μετά την πτώση του κομμουνισμού και τις εδαφικές μεταβολές που αναδεικνύονται, όπως η διένεξη Ρωσίας Ουκρανίας). Είναι σαφές ότι μια τέτοια πρόσβαση ενδιαφέρει όποιον έρχεται από τα ανατολικά (Κίνα και λοιπές εξαγωγικές χώρες της Ασίας), αφού του προσφέρει μια πολύ πιο σύντομη και φθηνή διαδρομή για τη διοχέτευση των προϊόντων του σε αυτές τις περιοχές, απ’ οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική επιλογή (π.χ. μέσω Αδριατικής ή μέσω των λιμανιών της Β. Ευρώπης).