Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πιερικός Ρυακίων-Καλλιθεακός Καλλιθέας 2-1 HD Γ' ΕΠΣ Πιερίας Νίκη θησαυρός ανόδου Ρυακίων

Του Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)
Φωτιά και τσεκούρι, στη γη της επαγγελίας του Metrosport.gr,  έβαλε ο Πιερικός Ρυακίων, με τη δραματική νίκη του με 2-1 επί του Καλλιθεακού Καλλιθέας, στη Γ' κατηγορία της ΕΠΣ
Πιερίας, με το παιχνίδι να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχο αγγλικού πρωταθλήματος στην εξέλιξή και στο grand φινάλε του, προδίδοντας την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου στο αποκορύφωμά της.
Oι γηπεδούχοι, με όπλο την έδρα, την πειθαρχία και τη δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες, έδειξαν αποφασιστικότητα και χαρακτήρα απέναντι σε μία τεχνική ομάδα με παραγωγικούς χαφ και ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Λ. Μαντζόλη, μετά από υποδειγματική προσπάθεια του Α. Συρόπουλου, σε μία πολιορκία της αντίπαλης άμυνας. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι, με την πίεση του σε βάρους τους σκορ, ανέβασαν στροφές και με υπεροπλία στη φυσική κατάσταση, βρήκαν αντίδοτο στην αμυντική γραμμή των Ρυακίων και μετά από ένα ανεπανάλητπο τετ α τετ, ισοφάρισαν σε μία ανύποπτη φάση, μετά από ολέθρια αντίδραση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και ενώ έδειχναν ότι έχουν το momentum του αγώνα για να κάνουν την ολική ανατροπή, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα με στημένη μπάλα και κεφαλιά.ομοβροντία του Μπούκλη, που είχε περάσει αλλαγή, να βρουν το θησαυρό για την πολυπόθητη άνοδο στη Β' κατηγορία.


Highlights: η «σκεπαστή» των οργανωμένων της ομάδας των Ρυακίων, οι φίλαθλοι της Καλλιθέας που ακολούθησαν την ομάδα τους, οι διαπληκτισμοί, με αφορμή επίμαχες φάσεις και την τήρηση του fair play, οι διενέξεις και οι ατάκες διαιτητή, βοηθού, παικτών και παραγόντων των ομάδων, το γκολ. δώρο του Θεού Ήλιου με το οποίο ισοφάρισε η Καλλιθέα, οι πανηγυρισμοί των νικητών στο τέλος, οι ατάκες του διαιτητή, ειδικών αποστολών, Ασλανίδη, που χρειάστηκε να κάνει πολλές φορές τον. πυροσβέστη και του. new entry βοηθού του «.εννιά, το σέντερ μπάκ, πηδάει μαζί μ' αυτόν, είναι offside, είναι ένα μέτρο μπροστά», «όλοι κάτω, όλοι κάτω, όλοι», «έλα εδώ, έλα εδώ, άντε κόφτο τώρα!», «Τάσο, έλα εδώ, το επτά.»


Man of the match: ο σκόρερ του χρυσού γκολ των νικητών, K. Μπούκλης, πέτυχε αναμφισβήτητα το «γκολ της ζωής του», κυριολεκτικά σε νεκρό χρόνο, χάρισε τη νίκη «δικαίωμα στο όνειρο» της ανόδου και μαζί με τον έτερο σκόρερ, Λ. Μαντζόλη, δικαιούνται επάξια τον τίτλο 

Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.


Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com