Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τα μπλόκα των αγροτών, οι εξαφανισμένοι αγροτοπατέρες και τα ψέμματα της μνημονιακής Αριστεράς

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που μόλις ξεκίνησαν, δείχνουν να έχουν μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μάλλον τις διαφοροποιεί, από ό,τι ανάλογο έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Είναι  κατ’ αρχήν η πρώτη φορά που, στις ανταποκρίσεις από τα μπλόκα, δεν εμφανίζονται οι γνωστοί αγροτοπατέρες, οι οποίοι επί χρόνια ποδηγετούσαν το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, φροντίζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους και τα συμφέροντα των κομμάτων, τα οποία εκπροσωπούσαν. Όλα δείχνουν ότι, για την ώρα τουλάχιστον, οι κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες, προϊόν της αγανάκτησης που εξελίσσεται σε οργή και κατά συνέπεια ιδιαίτερα επικίνδυνες τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση, αφού όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, στήριξαν τα κατά καιρούς μνημονιακά μέτρα.
Οι πολιτικαντισμοί και η φτηνή ρητορεία όχι μόνο δεν πείθουν τους συγκεντρωμένους στα μπλόκα, αλλά μάλλον τους εξοργίζουν περισσότερο. Οι αγρότες δεν φαίνονται διατεθειμένοι αυτή τη φορά να κάνουν κανενός είδους διάλογο και όσοι από τους πολιτικούς απατεώνες επιχειρούν να ψελλίσουν κάποιες δικαιολογίες ή υποσχέσεις, κυριολεκτικά ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το πολιτικό κατεστημένο βέβαια δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη και είναι σίγουρο ότι ήδη σχεδιάζει την αντεπίθεσή του, η οποία όμως είναι απολύτως προβλέψιμη και θα έχει ως πρώτο στόχο τη διάσπαση των αγροτών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συγκρατημένη παροχολογία και τακτικές υποχωρήσεις σε επίπεδο διατύπωσης των νέων μέτρων, ενώ στη συνέχεια το λόγο θα έχουν οι κάθε είδους κονδυλοφόροι και δήθεν δημοσιογράφοι των ΜΜΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν κινδυνολογώντας και τάχα υπερασπιζόμενοι το «εθνικό συμφέρον», να αναστήσουν επικοινωνιακά το πολιτικό πτώμα των υπερασπιστών της εξάρθρωσης του πρωτογενούς τομέα.
Ήδη διάφοροι «μιχελογιαννάκηδες» σηκώνουν, λεκτικά πάντα, τη σημαία της διαφοροποίησης, ισχυριζόμενοι μάλιστα εντελώς ξεδιάντροπα, ότι «οι κινητοποιήσεις ενισχύουν διαπραγματευτικά την κυβέρνηση έναντι των δανειστών», θεωρώντας μας αρκετά ηλίθιους να πιστέψουμε ότι η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε έστω και μία φορά σοβαρά.
Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα προσδιοριστούν αποκλειστικά και μόνο από τις αποφάσεις του αγροτικού κόσμου. Αιτήματα όπως η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς αρχηγούς των κομμάτων θα είναι καταστροφικά, αφού το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν είναι η αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων και η ψήφιση της εξόντωσης του αγροτικού κόσμου. Οι εντεταλμένοι των διεθνών τοκογλύφων δεν επιθυμούν και δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά λύση. Ακολουθούν τις εντολές των δανειστών, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια αποικία χρέους.
Η στήριξη του πρωτογενή τομέα και η αυτάρκεια είναι οι μόνες λύσεις, ενώ ο μόνος ασφαλής τρόπος να επιτευχθούν είναι να γίνει ακριβώς το αντίθετο από όσα σχεδιάζουν τα φερέφωνα των Βρυξελλών. Οι αγρότες θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι οι μέχρι τώρα αυτοκτονικές εκλογικές επιλογές τους ευθύνονται για όσα υφίστανται σήμερα και η λύση είναι αποκλειστικά στα χέρια τους.
Καρανικόλας Χρήστος, Τ.Ο. Θεσσαλονίκης