Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

 Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ι.Ν Αγ. Νικολάου Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 η εκδήλωση με θέμα:
“Δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές συνέπειες και στρατηγικές αντιμετώπισης” με ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή – εφευρέτη του διεθνούς τεστ οφθαλμοκίνησης κ. Γεώργιο Παυλίδη, καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.



Μετά από την εισαγωγή – παρουσίαση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκης Γιάνναρου – Κουκιώτη, ο καθηγητής ανέλυσε διεξοδικά το θέμα και με την επικοινωνιακή του αμεσότητα καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο για 4 περίπου ώρες.


Ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε γονείς και εκπαιδευτικούς και δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από το κοινό.


Κατέληξε, στο ότι η βιολογική προσέγγιση από την προσχολική ηλικία και η ακριβής και έγκαιρη διάγνωση και η εξατομικευμένη – αποτελεσματική αντιμετώπιση οδηγεί στην αποφυγή ψυχο-εκπαιδευτικών συνεπειών και μας κατευθύνει από την αποτυχία στην επιτυχία.


Στο τέλος, η κα Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καθηγητή για την τόσο εμπεριστατωμένη, κατατοπιστική κι άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη κι επίσης όλους του συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς για την αθρόα συμμετοχή και στήριξη της εκδήλωσης.


Επίσης και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι. Ν Αγ. Νικολάου για την παραχώρηση της Αίθουσας.