Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Το Νομαρχιακό Τμήμα  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των
εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.
Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.
Στα πλαίσια του συντονισμού του αγώνα όλων των κλάδων ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ  καλεί τους δημόσιους υπάλληλους,   που θα έχουν την δυνατότητα (λόγω άδειας, ρεπό, βάρδιας, κλπ ), να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα μπλόκα των αγροτών της Πιερίας την Τετάρτη 27-1-16 , ώρα 12 το μεσημέρι, στην Πλ. Ελευθερίας .

Με κοινό παλλαϊκό  αγώνα είναι δυνατό  να ακυρώσουμε τα σχέδια τρόϊκας, ΔΝΤ, κυβέρνησης,  που   το μόνο που ξέρουν είναι να μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους,  για  την δημιουργία των οποίων εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη.
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και να αρχίσει διάλογος, για το ασφαλιστικό, από μηδενική βάση.   
Ο αγώνας συντονίζεται, κλιμακώνεται με πολύμορφες κινητοποιήσεις, μέχρι το αγωνιστικό ραντεβού της μεγάλης  παλλαϊκής απεργιακής κινητοποίησης,  την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 26-1-2016
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ