Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ -Μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Λάρισα

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στη Λάρισα η  περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Προσκεκλημένη
Της Περιφέρειας Θεσσαλίας , του Δήμου Λαρισαίων και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» 

Μια συναυλία  αφιερωμένη
στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γ. Μουζάκη
Συγκέντρωση τροφίμων Ελληνικών Επιχειρήσεων για τις ευπαθείς ομάδες 

 Η Λάρισα  τιμά τον Γιώργο  Μουζάκη

Μια μεγάλη συνεργασία
της Περιφέρεια Θεσσαλίας,
του Δήμου Λαρισαίων και του Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
 με έντονα κοινωνικά μηνύματα

Τυχεροί θα είναι όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  το Σάββατο  13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. ,για να παρακολουθήσουν τη μια και μοναδική συναυλία που θα δώσει η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού  Ναυτικού στην πόλη της Λάρισας  ,αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γιώργο  Μουζάκη , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους ,με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών  να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες  συμπολιτών μας  .
Το σπουδαίο μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο , θέλουν να περάσουν οι συνδιοργανωτές της   μεγάλης μουσικής βραδιάς  ,που δεν είναι άλλοι από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  τον   Δήμο Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct , το Περιφ. Ταμείο Ανάπτυξης και τη  2/βάθμια Εθελοντική Οργάνωση των Ελασσονιτών «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,που συνεργάζονται στενά για την υλοποίηση της σπουδαίας και εντυπωσιακής αυτής εκδήλωσης .

Πρόκειται για μια σπάνια συναυλία-όνειρο υψηλής ποιότητας και αισθητικής ,από την περίφημη Μπάντα  του ΓΕΝ ,που θα αποτελείται από 35 μουσικούς και  φέρνει μαζί της  εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες (τη Λυρική Υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου ,τον τενόρο της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής  Σταύρο Σαλαμπασόπουλο ,την Πέννυ Μπαλτατζή και τον Γιώργο Μπελίδη ) , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου -Πλωτάρχη ΠΝ .

Το πρόγραμμα της Μπάντας παρουσιάζουν η ηθοποιός  Δήμητρα Κυρατσούδη και ο Γιώργος Μπελίδης .
Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη  της παράστασης έχει αναλάβει ο Richard Szilagyi (Νικητής του Dancing With The Stars 5 μαζί με τη Μορφούλα Ντόνα -Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Γυμναστικής ), η Έφη Γιανναράκη και η πασίγνωστη Σχολή Χορού  Dance Club Larissa ,ενώ Την επιμέλεια βιντεοπροβολής έχει ,όπως πάντα , ο Γιώργος Τζήκας .

Οι στόχοι των Συνδιοργανωτών είναι πολλαπλοί  και  συγκεκριμένα αποσκοπούν :
1. στην  ενίσχυση ευπαθών ομάδων με Ελληνικά τρόφιμα
2. στην Εκδήλωση Τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Γ. Μουζάκη
3. στην ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ
4. προσφορά μiας υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό της Λάρισας   


Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Στην  εντυπωσιακή ,από πλευράς μεγέθους και ποιότητας εκδήλωση παρουσιάζονται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Σάββατο 13/2/2016) οι καλύτερες μουσικές δημιουργίες ,του μεγάλου μας συνθέτη και μουσουργού Γιώργου . Μουζάκη , που έχει προσφέρει πάρα πολλά στη νεότερη Ελληνική μουσική .

Εκ μέρους των Διοργανωτών εκφράζεται η παράκληση προς τις επιχειρήσεις της περιοχής ,αλλά και τους θεατές της βραδιάς-αφιέρωμα στον Γιώργο Μουζάκη με τη Μπάντα του ΓΕΝ  , να φέρουν όσα περισσότερα Ελληνικά  τρόφιμα μπορούν , για να δείξουν την στήριξή τους στις ευπαθείς ομάδες ,που στερούνται ,στη σημερινή εποχή της κρίσης ,ακόμα και το φαγητό και παράλληλα να αναδείξουν την αναγκαιότητα  να καταναλώνουμε ως Έλληνες τα τρόφιμα που εμείς ως λαός  παράγουμε.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τον βαθμό της κοινωνικής αλληλεγγύης και των αντανακλαστικών της απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες ,οι οποίοι, για λόγους που, πολλές φορές, δεν αφορούν τους ίδιους ,έχουν βρεθεί σε κατάσταση αδυναμίας. 



Μια σπουδαία Μπάντα σε μεγάλες συναυλίες  Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Πολεμικό Ναυτικό  ,ανταποκρίθηκε για μια ακόμα φορά   στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Λαρισαίων και το  Δίκτυο  "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", από το καλοκαίρι του 2015  για την πραγματοποίηση συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα)  για τη συγκέντρωση τροφίμων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων, ενώ θα είναι η  6η φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, σε μεγάλες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα (Λάρισα (2012), Ελασσόνα2012), Βόλο -29/10/2015,Τρίκαλα-12/2/2016-Πνευματικό Κέντρο, Αθήνα-Πολεμικό Μουσείο-26/11/2012) που έχουν πάντα κοινωνικό χαρακτήρα και είναι ανοιχτές σε όλους, με ελεύθερη είσοδο .
Είναι μια μεγάλη συνεργασία ,με έντονα μηνύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία  η  Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο  Δήμος Λαρισαίων- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ,το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT , το Περιφερ. Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, και η καταξιωμένη Ομοσπονδία των Ελασσονιτών «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που έχει τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης (Πληροφορίες: . Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944) .

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος