Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Δεν συμφωνεί μαζί τους μόνο ο λαός! Συμφωνούν και οι εργοδότες του λαού!

14/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να αγγίζει την απόλυτη τελειότητα.
Και σίγουρα δεν έχει ξανασυμβεί στην μεταπολιτευτική Ιστορία της χώρας. Ίσως και πριν…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ έχει επιτύχει το ακατόρθωτο!
Αυτό που πρέπει να αποτελεί το όνειρο όλων των κυβερνήσεων, όλων των εποχών!
Να συμφωνούν μαζί της και ο λαός (που την υπερψήφισε τρεις φορές σε λιγότερο από έναν χρόνο) και οι Αμερικανοί («στηρίζουμε την Ελλάδα» επαναλαμβάνουν, ενώ το ΔΝΤ, αν και «σκληρό», συνηγορεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους) και οι εργοδότες!
Οι τελευταίοι (όχι όλοι, βέβαια, αλλά το σόου έγινε) στη γνωστή συνάντησή τους με τον κ. Τσίπρα, συμφώνησαν σε αύξηση εργοδοτικών εισφορών κατά 1%, αλλά και σε αύξηση των εισφορών των εργαζομένων κατά 0,5%!
Όπως εύστοχα ειπώθηκε, κυβέρνηση και εργοδότες συμφώνησαν στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων (των οποίων ο κατώτατος μισθός θα πήγαινε στα 751 ευρώ,
αλλά τώρα θα δουν να μειώνεται κι’ άλλο ο κατώτατος του… κατώτατου μισθού τους)!
Πήραν, λέει, ως αντάλλαγμα τη «στενή συνεργασία» τους με την κυβέρνηση «για σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο, για φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και για κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις»!
Μάλιστα! Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη!
Θεώρησαν δηλαδή ότι οι ίδιοι άνθρωποι που αποτελούν την επιτομή του ψεύδους και της παραπλάνησης θα έχουν λόγο-συμβόλαιο μαζί τους!
Ότι οι επιχειρήσεις που πληρώνουν την πιο βαριά φορολογία επί του πλανήτου θα εξασφαλίσουν ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο!
Ότι η χώρα η οποία τον περασμένο Οκτώβριο είδε να μειώνεται ο βιομηχανικός της τζίρος κατά 18,9%, είδε τα λουκέτα να πέφτουν σαν σφαίρες, τις θέσεις εργασίας να χάνονται εν ριπή οφθαλμού, την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες με αρνητικό πρόσημο, τον όγκο πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο να μειώνεται κατά 2,5%, θα έχει τη δυνατότητα να αυξάνει το κόστος των εισφορών, δηλαδή το ανελαστικό κόστος των επιχειρήσεων!
Και ότι όλα αυτά θα γίνουν με έναν μαγικό τρόπο, χωρίς απολύσεις!
Ωστόσο, το επίτευγμα παραμένει: Συμφωνούν όλοι μαζί τους – από τον λαό ως τους εργοδότες του!