Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και στην Πιερία μας η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού. 

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, 
τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή των εφημερίων των Ενοριών της πόλεως. 


Στη συνέχεια και στον ίδιο Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Όρθρο των Χριστουγέννων και τέλεσε την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία, στα πλαίσια Αγρυπνίας. 


Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως (Λιβύης) κ. Θεοφύλακτος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης. 


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην Β΄ Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε σε δύο Ιερούς Ναούς στους Ιερούς Ναούς Αγίου Σάββα και Αγίας Άννας. 


Παρόμοιες Θ. Λειτουργίες τελέστηκαν και στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς, Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού. 


Η ποιμαντική πρωτοβουλία για την τέλεση τόσο της Αγρυπνίας όσο και της Β΄ Θ. Λειτουργίας, γνώρισε τη μεγάλη ανταπόκριση των πιστών, ιδιαίτερα νέων, εργαζόμενων, ταξιδιωτών και μητέρων με μικρά παιδιά.