Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστική εκδήλωση Κατηχητικών Συνάξεων Κατερίνης

 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», εορταστική εκδήλωση για
την γιορτη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Η εκδήλωση περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους , τραγούδια, κάλαντα, ποιήματα καθώς και θεατρικό έργο.


Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων Ενοριών της πόλεως και της περιοχής της Κατερίνης.


Συγκεκριμένα, η εκδήλωση άνοιξε με την Νεανική Βυζαντινή Χωροδία από στελέχη του Γραφείου Νεότητας, που εψαλλε σχετικούς ύμνους.


Ακολούθησαν εορταστικά τραγούδια από τις κατηχητιτκές συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης, ποιήματα από παιδιά του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως καθώς και παρουσίαση powerpointαπό τα παιδιά του Ιερού Ναού Νικολάου Καλλιθέας με θέμα «Ζητείται Ανθρωπιά», ενώ τα ίδια παιδιά τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με την παράσταση «Στο Χριστό στο κάστρο» από κατηχητόπουλα του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Λαγοράχης.


Στο τέλος της εόρτιας εκδήλωσης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος επέδωσε τα έπαθλα στα παιδιά που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις στο Διενοριακό Πρωτάθλημα Σκάκι,μεταξύ των παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων.


 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συνεχάρη τόσο τους κατηχητές και τα στελέχη για την διοργάνωση της εκδήλωσης όσο και τα παιδιά όλων των ηλικιών που ελαβαν μερος στην γιορτή ή διακρίθηκαν στους αγωνες σκακι.


Ο ίδιος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά και ευλογημένο το νέο ετος τονίζοντας ότι το εκκλησιαστικό πνεύμα των εορτών δεν περιορίζεται στην κοσμικότητα. Αντίθετα, το πραγματικό όφελος είναι η ουσιαστική «γέννηση» του Χριστού στις καρδιές των ανθρώπων.


Τέλος, συνεχάρη τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονυσιο Γκόλια και τους συνεργάτες του στο Γραφείο Νεότητας και για την όλη οργάνωση της εκδήλωσης και των επερχομενων εκδηλώσεων στη Βόρεια και τη Νότια Πιερία, αντίστοιχα.


Συνεχάρη, ακόμη, τους ιερείς που στηρίζουν και τους κατηχητές που διακονούν το έργο της Κατήχησης.