Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑγροNέα - Στειρότητα, καρκινογένεση, απάτη - Δημήτρης Μιχαηλίδης

Διαχρονικό
Το τέλος κάθε Βασιλέα κάθε Άρχοντα κάθε Ηγέτη έρχεται όταν στρέφει τις ασπίδες και τα όπλα του ενάντια στην γη που δίνει τους σπόρους και την τροφή για να ζήσει ο λαός του ... General Graf von
Moltke.

Στειρότητα
Τα υψηλά επίπεδα ορισμένων φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των PCB και DDTs, μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την ωρίμανση των όρχεων. Είναι αποτέλεσμα ερευνών σε κατοίκους των νήσων Φερόε. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι οι άνδρες που είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ρύπων στο αίμα τους όταν ήταν 14 ετών, είχαν επίσης αυξημένα ποσοστά σπερματικών κυττάρων με μη φυσιολογικά χρωμοσώματα – έναν κρίσιμο παράγοντα για τη στειρότητα στους άνδρες. Το DDT και άλλα φυτοφάρμακα, συνεχίζουν να παραμένουν στο περιβάλλον και να μολύνουν την τροφή μας. Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, και το κόκκινο κρέας, τα οποία μπορούν να συσσωρεύουν φυτοφάρμακα και άλλους ρύπους, στο λίπος. Πανεπιστήμιο George Washington. Daily News. paidis.com, 6/11/2015.

Καρκινογένεση
Εφόσον υπάρχει επιστημονική διαπίστωση ότι το glyphosate συνδέεται με καρκίνο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης για άμεση και επείγουσα λήψη μέτρων προφύλαξης, τόσο της υγείας των καταναλωτών και αγροτών, όσο και της υγείας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, από τους οποίους εξαρτάται η γεωργία και η παραγωγή της τροφής μας. «Οι εγγυήσεις “ασφάλειας” της EFSA δεν είναι καθόλου ασφαλείς για την υγεία αγροτών, καταναλωτών και περιβάλλοντος. Κάθε ανεξάρτητη και μη χρηματοδοτημένη έρευνα από την Monsanto έχει δείξει ότι το Roundup είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία μας. Θα πρέπει να επιλέξουμε: βιώσιμη γεωργία για το κοινό μας καλό ή μεταλλαγμένα και επικίνδυνα φυτοφάρμακα για το κέρδος της Monsanto», Έ. Δανάλη, Greenpeace. 13/11/2015.

Απατεώνες ή κάλυψη ? …
Συνεχίζεται, δυστυχώς, η παραβατική και παράνομη δραστηριότητα ατόμων που είναι άγνωστα στον ΕΦΕΤ, που, επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον ΕΦΕΤ, αποσπούν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων και καταστημάτων διάθεσης τροφίμων, ζητώντας συνήθως την κατάθεση χρηματικού ποσού σε συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης, για να αποφύγουν διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις. Προσποιούνται, επίσης, τους περιφερειακούς ελεγκτές του ΕΦΕΤ ισχυριζόμενοι ότι μπορούν, έναντι τιμήματος, να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν ελέγχους. … οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφενός δεν πρέπει να έχουν καμία συναλλαγή οποιασδήποτε μορφής με τους ελεγχόμενους και αφετέρου φέρουν πάντοτε υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου, σε κάθε άλλη περίπτωση όπου δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ, να προσφεύγουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. ΕΦΕΤ. 19/11/2015.

Ενίσχυση ΚοινΣΕπ
Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενίσχυσης της Ρευστότητας & Στήριξης της Απασχόλησης», Με αυτό, επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΚοινΣΕΠ που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μεταξύ 1-1-2015 και 31-8-2015. Στόχος: Να διατηρήσουν αυτές τις θέσεις. (σσ. Δεν ασχολούμαι με προγράμματα και άλλης μορφής εξαρτήσεις, αλλά αν είναι ενδιαφέρον για κάποιους, ας το ελέγξουν, με δικιά τους ευθύνη …).

Λάδι … Απάτη
Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, που, ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης. Ως παρασκευαστής φαίνεται ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου, ενώ η
επισήμανση παραπέμπει σε γνωστό τοπωνύμιο της Πελοποννήσου, χωρίς να
έχει σχέση με αυτό. Πρόκειται για το ΕΛΘΕΑ, 5 lt. ΕΦΕΤ, 19/11/2015.

Για λίγο γέλιο
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το ισλαμικό κράτος-ISIS στην οποία συνιστά
στους πολίτες του να αποφεύγουν τα ελληνικά γήπεδα … 21/11/2015
(μου το έστειλε ο Στράτος …)