Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δημόσιες Σχέσεις & Marketing: Το κλειδί της επιτυχίας

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, από τις ειδικότητες της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και του Marketing, παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον
εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα: «Δημόσιες Σχέσεις & Marketing: Το κλειδί της επιτυχίας».
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και οργανώθηκε από τον υπεύθυνο του Τομέα Επικοινωνίας  & ΜΜΕ κύριο Κώστα Χήτα. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του TV Μακεδονία κυρία Μαρία Διαλυνά και ο Διδάκτωρ των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, κύριος Σταύρος Τάχης.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι σπουδαστές να κατανοήσουν τους όρους επικοινωνία και marketing από δύο ειδικούς του χώρου με εμπειρία ετών.
Για την επικοινωνία η κυρία Διαλυνά εξήγησε πως:
Η επικοινωνία δεν είναι μόνο ο λόγος ή κάποιο γραπτό μήνυμα αλλά ακόμα και οι απλές καθημερινές κινήσεις του σώματος. Η επικοινωνία είναι κάτι που χαρακτηρίζει εμάς και πρέπει να υπάρχει οικειότητα και εμπιστοσύνη την οποία πρέπει να χτίσουμε.
Όταν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μπούμε στη θέση του, να δείξουμε ότι θέλουμε να τον ακούσουμε και να τον ενθαρρύνουμε να μας κάνει ερωτήσεις.
Σχετικά με το marketing ο κύριος Τάχης είπε:
Στόχος κάθε ανθρώπου που είναι υπεύθυνος στο τμήμα marketing είναι να προσελκύσει κοινό, να το ικανοποιήσει και να το διατηρήσει στην εταιρεία του.
Επίσης ο κύριος Τάχης εξήγησε στους σπουδαστές πως η δουλειά του υπευθύνου στο εκάστοτε τμήμα marketing δε σταματά εκεί, καθώς προσδιορίζει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αναλύει την αγορά, δημιουργεί και αναπτύσσει προϊόντα, ορίζει τις τιμές, τα προωθεί και επιτυγχάνει την πώληση. Ακόμα διαχώρισε τις έννοιες στρατηγική και τακτική marketing οι οποίες έχουν καθοριστικό ρόλο.
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με υπευθυνότητα και αφοσίωση πραγματοποιεί συνεχώς εκδηλώσεις, με στόχο οι σπουδαστές να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406