Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη - σεισμός Ιβάν Σαββίδη!

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης κάνει τη μεγαλύτερη εξομολόγηση της ζωής του στο SDNA. «Αρρώστια» για ΠΑΟΚ και Τούμπα, κόλαφος για Ολυμπιακό, διαιτητές, ατάκες-φωτιά σε κάθε ερώτηση.



Βράδυ Κυριακής. Ο Ολυμπιακός κάνει παρέλαση στην Τούμπα και το προγραμματισμένο ραντεβού για τη συνέντευξη με τον Ιβάν Σαββίδη μοιάζει να πηγαίνει στο βρόντο. Κοιτάζω το ερωτηματολόγιο σαν το γλυκό σε εποχή αυστηρής διατροφής. Τι να απαντούσε άραγε σε αυτή την ερώτηση για τον Μαρινάκη; Και σ' αυτή για την νέα Τούμπα; Σ' αυτή για τον Πλατινί και την UEFA;
Τα εισιτήρια όμως, ήταν κλεισμένα και η συνέντευξη για το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχε ακυρωθεί. Οπότε «έλα κι ο Θεός βοηθός» όπως μου διαμήνυσε μέσες άκρες συνεργάτης του στην ΠΑΕ. Και πήγα. Ναι, αλλά εδώ διαψεύστηκε ο Καβάφης. Διότι σημασία δεν είχε το ταξίδι αλλά ο προορισμός.
Το να συναντάς για πρώτη φορά ανθρώπους του βεληνεκούς του Σαββίδη, που εκπροσωπούν τόσο λαοφιλείς συλλόγους, και να έχεις τη δυνατότητα να τον ρωτήσεις όσα δε μπορούν να τον ρωτήσουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, είναι μια σπάνια ευκαιρία. Ίσως να μην ήταν τόσο σπάνια αν έδινε κάθε τόσο μια συνέντευξη. Μόνο που η τελευταία μεγάλη χρονολογείται σε. άγνωστο έτος. Ίσως να μην ήταν τόσο σπάνια αν ο ίδιος δεν την καθιστούσε τέτοια.
Διότι θα μπορούσε να είναι μια εντελώς τυπική συνέντευξη. Δέκα ερωτήσεις, δέκα τυπικές απαντήσεις, ευχαριστούμε για την τιμή, κι εμείς ευχαριστούμε, γεια σας.
Γυρίζοντας το ίδιο βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, είχα πια μονάχα ένα άγχος. Τα κασετοφωνάκια λειτούργησαν; Το πρώτο έκλεισε από μπαταρία μετά από δύο ώρες ασταμάτητου recording, αλλά και το δεύτερο στάθηκε... παλικάρι.
Στο μεταξύ, έπειτα από τέσσερις ώρες μαγνητοφώνησης, είχαν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα μου. Η συνέντευξη είναι δίχως άλλο η μεγαλύτερη που έδωσε ποτέ ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Κι η μεγαλύτερη που έγραψα ποτέ. Μόνο η απομαγνητοφώνησή της ξεπέρασε τις 13.000 λέξεις!
Συνέντευξη - σεισμός Ιβάν Σαββίδη!
Είναι αδύνατον λοιπόν, ειδικά στο internet να διαβαστεί μονοκοπανιά. Γι' αυτό και θα δημοσιευτεί σε κομμάτια, ώστε να δοθεί και η έκταση που αναλογεί στη βαρύτητα των λόγων του Ιβάν Σαββίδη. Αυτό που θα διαβάσετε στις επόμενες γραμμές είναι το πρώτο εξ αυτών. Σαν ορεκτικό για όσα θα ακολουθήσουν...
Κάθε πρόλογος είναι περιττός μπροστά στις ξυραφένιες ατάκες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Ένας Σαββίδης-μυδράλιο, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας: Δεν υπάρχει ούτε μια απάντηση που να δίνει επιδιώκοντας την ισορροπία και το politically correct.
Μιλάει στα ίσα, δεν κρύβεται, δεν πηγαίνει διά της πλαγίας οδού στον στόχο, αλλά απευθείας. Είτε αφορά τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε την κυβέρνηση, είτε τον Ολυμπιακό, οι απαντήσεις είναι κοφτές, επιθετικές και πάντα λέξη προς λέξη προσεγμένες. Χωρίς «σιδερώματα» όμως!
Είναι ένας Σαββίδης που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη να μιλάει συχνότερα. Να βάζει πράγματα στη θέση τους. Σήμερα τοποθετείται για τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους, την οικογένεια του, την Τούμπα, τον Μέσι, τα παιδικά του χρόνια.
Κι έπειτα απ΄ όσα ανέφερε για τα media στην Ελλάδα αποτελεί τον μεγαλύτερο τίτλο τιμής για το SDNA η επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να σπάσει την σιωπή ετών και να μιλήσει εδώ. Σε ένα Μέσο που έκλεισε 9 μήνες ζωής αλλά αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στην αθλητική ενημέρωση του τόπου και στις εξελίξεις.
Αρκετά όμως με τις φλυαρίες.
Αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Enjoy.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ