Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Στεγαστικό Πρόγραμμα 2015-2016 από τη ΧΕΝ Ελλάδας για φοιτήτριες

Η Παγκόσμια Γυναικεία Εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΧΕΝ προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στέγη σε φοιτήτριες της τριτοβάθμιας
εκπαίδευσης που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας. 

          Από τον Νοέμβριο του 2013 η ΧΕΝ Ελλάδας έχει δημιουργήσει ένα στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες που λόγω οικονομικών δυσκολιών αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν το δικαίωμα πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.
          Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 η Διοικούσα Επιτροπή της ΧΕΝ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, καθώς για ένα ακόμα έτος παρέχεται στέγη σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την περιφέρεια, με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να παρακολουθήσουν τμήματα και σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αθήνα.
          Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης σε ένα κτίριο 3.000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Το Πολυκέντρο Υπηρεσιών “Αθηνά” για τη γυναίκα και τη νεότητα, όπως λέγεται, βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης, διαθέτει αυτόνομα studios και η λειτουργία του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.
          Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

ΧΕΝ Ελλάδος – Αμερικής 11, Τ.Κ.:10672, Αθήνα
με την ένδειξη “για την Επιτροπή Ξενώνα”


          Τα έντυπα των αιτήσεων διατίθενται στην προαναφερόμενη διεύθυνση από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-16:00), καθώς επίσης και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδας www.xen.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-16:00) στα τηλέφωνα 210-3624291 και 210-3606530.