Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευση Πύδνας Κολινδρού: "Ζητούμε ουσιαστική λειτουργία"

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:
          Ζητούμε ουσιαστική λειτουργία
Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ) στις 26-8-15 με θέματα το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2015 χωρίς απαρτία .Την επομένη με ελάχιστους παρόντες
θεωρήθηκε χωρίς συζήτηση περατωμένη η διαδικασία.
Η όποια συζήτηση έγινε στην πρώτη συγκέντρωση .Η προφορική εισήγηση του Δημάρχου ήταν μια μακροσκελής περιγραφή του γκρίζας οικονομικής στενότητας του Δήμου ,χωρίς διατύπωση προοπτικής ,αναπτυξιακού πλαισίου ,χωρίς αισιόδοξη νότα .Στις επισημάνσεις και ερωτήσεις μελών της ΔΕΔ φάνηκαν οι μεγάλες καθυστερήσεις και ανεπάρκειες στα θέματα της διαχείρησης και αποπεράτωσης έργων, στην ύδρευση-αποχέτευση ,στην περιβαλλοντική πολιτική ,και σε μια σειρά καίριων δημοτικών  θεμάτων.
Προτείναμε το αυτονόητο: Την ουσιαστική λειτουργία της ΔΕΔ ως θεσμού δημοκρατίας και ελάχιστης συμμετοχής δημοτών και φορέων σε διατύπωση κρίσεων και προτάσεων. Την κάθε τρίμηνο(και όχι κάθε χρόνο όπως γίνεται)συνεδρίασή της ,όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο. Δεν πήραμε θετική απάντηση. Θεωρούμε λοιπόν ότι μέχρι τις 26-11-15 θα γίνει νέα συνεδρίαση. Και καλούμε τους Δημότες πλέον να συμμετέχουν μαζικά και ουσιαστικά.
                                                                                              31-8-15
                                                                                     Τα μέλη της ΔΕΔ
                                                                                  Σταυρούλα Κουγιεμτζή

                                                                                   Αντώνης Νταγλιούδης