Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μας πήρε το ποτάμι , μας πήρε ο ποταμός .......με τα παρακάτω!!!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Το Ποτάμι αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, με προσδιορισμό

17/9/15
5373

Στην ιστοσελίδα του κόμματος, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υποστηρίζουν την «εθνική γραμμή», αλλά αυτή κύριοι δεν είναι η γραμμή που θέλουν οι Έλληνες

Συντάκτης: Ηλίας Παναγιωτίδης

Απερίγραπτες είναι οι πολιτικές θέσεις από Το Ποτάμι, ένα κόμμα που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού και βαυκαλίζεται ότι ενδιαφέρεται για το εθνικό καλό. Ένα κόμμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει σοβαρές θέσεις που να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον.

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, με επικεφαλής τον… άφθαρτο Σταύρο Θεοδωράκη, προτείνεται ως λύση για το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων, ο όρος «Μακεδονία».

Διαβάστε τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος για το Μακεδονικό…

«Σκόπια: Λύνουμε το πρόβλημα, κερδίζουμε και οι δύο

Επιδιώκουμε την άμεση λύση του προβλήματος. Θα ωφελήσει και τις δύο χώρες οικονομικά αλλά και πολιτικά, ενώ θα αυξήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Υποστηρίζουμε την εθνική γραμμή που είναι μία ονομασία για όλες τις χρήσεις που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα τον ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία.

Τα Σκόπια πρέπει να κληθούν να επιλέξουν: θέλουν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας ή θέλουν να παραμείνουν στην απομόνωση; Αν επιλέξουν το πρώτο, ας γνωρίζουν ότι η Ευρώπη περνάει από την Αθήνα».

Ναι, καλά διαβάσατε. Επιδιώκουν, όπως αναφέρουν, «μία ονομασία για όλες τις χρήσεις που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα τον ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία».

Καταρχήν, δεν μας δίνουν περισσότερα στοιχεία, τι ακριβώς εννοούν όταν λένε "σαφέστατο προσδιορισμό". Προσδιορισμός είναι το "άνω", ή το "βόρεια"; Προσδιορισμός είναι το "ελληνική" ή το "σκοπιανή";

Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους από Το Ποτάμι, ότι η Μακεδονία, ήταν, είναι και θα είναι ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, δεν είναι τα Σκόπια. Ούτε άνω, ούτε κάτω, ούτε βόρεια, ούτε οτιδήποτε άλλο.

Αυτό δεν λέγεται πολιτική, λέγεται κάπως αλλιώς και κυρίως, δεν αποτελεί "εθνική" γραμμή, σίγουρα δεν αποτελεί λύση και σιγουρότατα δεν κερδίζουν και οι δύο πλευρές.

Δηλαδή, πως θα φαινόταν στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αν έβγαινε ένας νέος πολιτικός φορέας, ένα νέο κόμμα, που θα το έλεγαν «Το Άνω Ποτάμι», ή «Το Κάτω Ποτάμι»;

Κύριε Σταύρο Θεοδωράκη, το Μακεδονικό δεν είναι η διαμάχη δύο χωριών, όπως η Άνω Ραχούλα ή η Κάτω Ραχούλα (σ.σ. τυχαίο το παράδειγμα με τα ονόματα). Το Μακεδονικό είναι πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι και το θέμα της Θράκης, αλλά μάλλον το... φιλελεύθερο Ποτάμι, με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, απόψεις και θέσεις του, θέλει μία οποιαδήποτε λύση-συμφωνία. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως σας θυμίζει τι έπραξαν στελέχη από Το Ποτάμι, εν μέσω των διαπραγματεύσεων του πρώην πρωθυπουργού με τους εταίρους; Μήπως είναι οι ίδιοι που έλεγαν "υπογράψτε οποιαδήποτε συμφωνία";

Αλήθεια, με αυτή τη θέση σας, περιμένετε να σας ψηφίσουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής;

http://www.hellas-now.com/2015/09/blog-post_427.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook