Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

"Να καεί το μπουρδέλο..." Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Πάει και το δημοψήφισμαααα! Όλα τα μετρήσανε, όλα τα σταθμίσανε, στο τέλος πάλι την κάτσανε την βάρκα μ’ αυτούς τους ανυπότακτους τους Έλληνες. Δεν πα να κατέβασαν
Θεούς και δαίμονες για να τους κατατρομοκρατήσουν. Τον χαβά τους αυτοί. Ούτε καν το «κόμμα του λαού» δεν άκουσαν. Πήγαν και έριξαν «ΟΧΙ» οι αθεόφοβοι. Ρε μανία που την έχουν με τα Όχι! Διαβολεμένη ράτσα... Χιλιάδες χρόνια ιστορίας, κολλημένοι στην άρνηση. Άντε τώρα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
Τι να κάνουν, τι να κάνουν, σκέφτηκαν τις εκλογές. Εκεί τουλάχιστον τους ελέγχεις με τα κομματικά μαντριά. Τι διάολο; Πέντε κόμματα, σου λέει, έχουμε δικά μας. Τι δικά μας; Κατάδικα μας! Τύφλα να ‘χουν οι κατάδικοι. Μπροστά στους δικούς μας λωποδύτες, ωχριούν ακόμα και οι βαρυποινίτες. Άσε που έχουμε και τους τηλεορασόπληκους,  που ψηφίζουν ότι τους λέει ηTV.
Θυμάμαι τις προάλλες, παραμονές εκλογών ήταν -ή μήπως Παρασκευή;- δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν στο φαρμακείο μιας φίλης και …κλαίγαμε τη μοίρα μας. Και νάσου ξαφνικά ένας πελάτης. Κοιταχτήκαμε ξαφνιασμένοι! Υπάρχουν ακόμα πελάτες; Γέρος, κατάγερος,  γύρω στα 90 και βάλε, με έντονη τη μυρουδιά της πτωμαΐνης.
Viagra, προστάζει επιτακτικά.
Η φίλη μου η φαρμακοποιός τον παρατήρησε ευγενικά:
- Ξέρετε, κύριε, χρειάζεστε συνταγή γιατρού σε τέτοια ηλικία.
- Τι λες κυρά μου; Και πὠς θα ψηφίσω εγώ αύριο;
Αχ Ελλάδα αθάνατη! Χώρα των υπέργηρων παιδόφιλων, που πηδάνε τα …εγγόνια τους πάνω στην κάλπη. Αλλά, να μου πεις, και ανάποδα να ψήφιζε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έβγαινε; Και τι καταλάβαμε εμείς που ψηφίσαμε «ΟΧΙ»; Αφού όλα είναι θέμα …ερμηνείας. Εξαρτάται από το σημείο της στίξεως. Άλλο πράγμα το «Όχι μνημόνιο» κι άλλο να βάλεις τελεία μετά το «όχι». Η έννοια αντιστρέφεται αυτομάτως σε «Όχι. Μνημόνιο!». Όπως το «Φωνή βοώντος. (τελεία) Εν τή ερήμω ετοιμάσατε τήν οδόν τού Κυρίου» της Π.Δ., που μεταφέρθηκε στη Κ.Δ. ως «Φωνή βοώντος εν τή ερήμω», αλλάζοντας εντελώς το νόημα. Αυτό έκανε και ο Τσίπρας. Πήγε και κότσαρε, ο πούστης, μια τελειάρα να! Τελεία στη ζωή μας, τελεία στη χώρα μας, τελεία σε όλα. Τελεία και παύλο! Τον Παύλο τον έκανε και υπουργό. Ο υπουργός με τις offshore!
Α, και μια και μιλάμε για τον Παύλο, τι απέγιναν ρε παιδιά αυτοί οι «Καμένοι Έλληνες»; Σχίστηκε το σακουλάκι και χύθηκαν όλα τα ζουμιά στο πάτωμα; Κακήν κακώς φεύγουν οι ψηφοφόροι. Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέσσερεις έμειναν όλοι κι όλοι. Και οι τέσσερεις στα …τέσσερα! Παρέα με τον Μπουμπούκο. Θυμάσαι, Πανούλη, τι του έλεγες του Σπυρίδωνα-Άδωνη στη βουλή; «Στα τέσσερα εσείς. Στα τέσσερα!». Την δοκίμασες κι εσύ αυτή την στάση και σου καλάρεσε ε; Μπαγασάκο! Αμ πώς να το κάνουμε; Στάση ζωής ο δοσιλογισμός στο σινάφι σου…
Κοίτα πως τα ‘φερε η μοίρα. Που λέει ο λόγος δηλαδή. Διότι δεν είναι θέμα μοίρας και ριζικού αυτό που ζούμε. Είναι το, μέχρι την ρίζα, διεφθαρμένο πολικό μας σύστημα (το πιο διεφθαρμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη). Πέντε κόμματα σε ένα. Σαν το σαμπουάν. Σύριζα, Ν.Δ., Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ. ΠΑΣΟΚ, βάλε και τον Λάκη τον Λεβέντη (Θα τον βγάλουνε. Τι λέτε; Δεν θα τον βγάλουνε;). Κι άσε το ΚΚΕ να περιμένει την …«βασιλεία των ουρανών επί της Γης».
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Καμία σχέση! Πάει, φαλίρισε η μητρική εταιρία στη Ρωσία και έμεινε η εδώ αντιπροσωπία καθήμενη στο μεσαίο δάκτυλο. Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι κακομοίρηδες; Πέρασαν στην αντίπερα όχθη για να επιβιώσουν. Πέμπτη φάλαγγα! Την θυμάστε την 5η φάλαγγα; Τι να πει κανείς για δαύτους; Απροκάλυπτοι ακόμα και στο δημοψήφισμα. Τα αδύνατα δυνατά κάνανε οι αθεόφοβοι, προκειμένου να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το ΟΧΙ. Τι διάολο; Όλοι τους «ΝΑΙ» θέλανε;
Ρε τι σου κάνει ένα 61%! Χέστηκαν όλοι απάνω τους. Και πάνω στην απελπισιά τους, άρχισαν να καίνε μία προς μία όλες τις εφεδρίες τους. Ακόμα και τον Κουτσούμπα έβαλαν να δηλώνει πως το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. Κατά τα άλλα, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!
Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Απλά τα «μεγάλα αφεντικά», κατατρομαγμένα από το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, έδωσαν εντολή στους υποτακτικούς τους να σπείρουν απελπισία και παραίτηση, με το μήνυμα ότι όλοι ίδιοι είμαστε.
Την ίδια εντολή πήρε και ο έτερος «αντιμνημονιακός» (ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής), που έσπευσε άρον-άρον να δηλώσει πως δεν μπορούμε να πάμε σε εθνικό νόμισμα, επειδή η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή. Για την Ελλάδα, λέει, υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.
Τι λες βρε Καραγκιόζη; Εσύ δεν ήσουν εκείνος που μας τα έπρηζες τόσο καιρό ότι την παραγωγή μας την κατέστρεψε το ευρώ και η Ε.Ε.; Ο παραλογισμός στο άκρον άωτον! Το ευρώ μας καταστρέφει την εθνική μας παραγωγή, αλλά δεν φεύγουμε από το ευρώ, επειδή δεν έχουμε εθνική παραγωγή, την οποία όμως την καταστρέφει το ευρώ. Είναι όπως η κότα και το αυγό. Ποιος έκανε ποιο; Τι να πεις; Πιάστο αυγό και κούρευτο! Γι’ αυτό λες και οι χρυσαυγουλάδες κουρεύονται σύριζα; Βέβαια! Για τον ίδιο λόγο που και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Haircut, που λένε και οι οικονομολόγοι.
Ευτυχώς όμως που έχουμε και την ΛΑ.Ε. Αυτοί θα μας σώσουν! Τι; Δεν με πιστεύεις; Απαράμιλλη συνέπεια! Συνέπεια λόγου και πράξης. Βέβαια! Δεν ψηφίζουν μέχρι στιγμής μνημόνια, αλλά στήριζαν την κυβέρνηση που ψηφίζει μνημόνια, όμως δεν την έριχναν, για να συνεχίσει ακάθεκτη να ψηφίζει μνημόνια. Εκείνοι όμως, συνεπέστατοι! Όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο, πριν τα «σπάσουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ (με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λίστας και, μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή, έφτιαξαν την ΛΑ.Ε.).
Θυμάστε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως».
Πλήρως και εγκαίρως, κ. Λαφαζάνη, ε; Γι’ αυτό και έβαλες κι εσύ φαρδιά-πλατειά τη τζίφρα σου στην κατάπτυστη εκείνη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που λεηλάτησε τα αποθεματικά του Δημοσίου (ΟΤΑ, νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ); Για να πληρωθούν οι πιστωτές πλήρως και εγκαίρως; Άντε τώρα κι εσύ στη γωνίτσα σου, στον αναγκαίο σου ρόλο. Θέατρο η πολιτική σκηνή στο Ελλαδιστάν. Μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία...
Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει θέμα. Μετά τις εκλογές, ως δια μαγείας, όλοι Αυτοί θα ενωθούν για το «καλό» της πατρίδας, βεβαίως,  για να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, βεβαίως-βεβαίως, εφαρμόζοντας το πιο σκληρό μνημόνιο. Εκείνο που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα μας. Εκτός βέβαια από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή, που θα συνεχίσουν κι εκείνοι τον «αναγκαίο» τους ρόλο. Ένα παιχνίδι είναι όλο κι όλο. Δεν πα να πεθαίνουν οι Έλληνες; «Τα παιδία παίζει» (Αττική σύνταξη). Όπως και το «οι γέροι πεινάει» (Σύνταξη ΙΚΑ).
Άστα και χέστα, φίλε μου. Στημένο το ‘χουν το παιχνίδι οι γαμιόληδες! Όχι οι δικοί μας. Ποιος γαμεί ψηλά καπέλα; Για σφαλιάρες είναι όλοι αυτοί. Για τους άλλους σου μιλάω. Για εκείνους που κινούν τα νήματα έξωθεν. Εκείνοι διέταξαν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (ασχέτως αν την «πάτησαν» με το απρόσμενο ΟΧΙ), εκείνοι και τις πρόωρες εκλογές, εκείνοι και την σύνθεση της αυριανής συγκυβέρνησης.
Η αλήθεια είναι πως το σύνολο των κομμάτων της βουλής, τουλάχιστον σε ηγετικό επίπεδο, έχουν από καιρό εξαγοραστεί. Διότι, πώς να το κάνουμε, όπως έλεγε και ο Καλογήρου στην γνωστή ταινία: «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!». Για τα μεσαία και κατώτερα στελέχη και τους πολιτευτές, δεν τίθεται θέμα. Έτσι κι αλλιώς, σκερβελέδες από κούνια οι περισσότεροι. Παράσιτα της κοινωνίας! Κι ύστερα σου λέει πως δεν υπάχουν βρυκόλακες. Μωρέ υπάρχουν και παραϋπάρχουν... Και δεν αναφέρομαι μόνο στον γνωστό απέθαντο της Κρήτης. Είναι πολλοί από δαύτους, π’ ανάθεμά τους. Χιλιάδες! Τους θρέφουν οι κομματικοί μηχανισμοί, απ’ άκρου σ’ άκρου της επικράτιας. Ζουν ανάμεσά μας, που λέει κι ο Λιακό...
Και για να είναι απόλυτα καλυμμένοι οι πιστωτές, εξαγόρασαν και την Singular Logicη οποία, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα συγκέντρωσης, επεξεργασίας και παρουσίασης στα ΜΜΕ των αποτελεσμάτων των εκλογών. Χειρότεροι κι από μπανανία! Πού ακούστηκε ευνομούμενο κράτος να αναθέτει την καταμέτρηση των ψήφων σε ιδιωτική εταιρία; Και μάλιστα σε εταιρία που ελέγχεται από τα τσουτσέκια των αποικιοκρατών;
Τελικά αρχίζω κι εγώ να ενστερνίζομαι εκείνο το «απολιτίκ» σύνθημα των πλατειών: «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή». Ε ναι λοιπόν! Όταν στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, το ΟΧΙ 3.5 εκατομμυρίων ανθρώπων μετατρέπεται σε ΝΑΙ από 251 εξωνημένους Βουλευτές, τότε φωτιά και μπούλμπερη! Αν και προσωπικά δεν μου φταίει σε τίποτα το κτήριο. Το περιεχόμενό του είναι που με τρομάζει. Το κτήριο θα μπορούσαμε, ίσως, να το εντάξουμε στο ΤΑΥΠΕΔ. Αλλά και πάλι, ποιος θα το αγοράσει; Οι Γερμανοί; Όχι δα! Τι να το κάνουν;. Αφού έτσι κι αλλιώς το ελέγχουν απόλυτα. Άλλο πράγμα τους ενδιαφέρει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον περιβάλλοντα χώρο. Ή μάλλον, η περιβάλλουσα χώρα...
Α, παρεμπίπτοντος, θα είμαι κι εγώ υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές, με το ΕΠΑΜ. Αν τελικά βγω κι εγώ βουλευτής, μη διστάσετε στιγμή. Κάψτε με κι εμένα μαζί τους!
Για να παραφράσουμε και τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ:
Αν δεν καώ εγώ,
αν δεν καείς εσύ,
αν δεν καούμε εμείς,
πώς θέλεις να καεί
το μπουρδέλο η βουλή;

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2015
Γιώργος Ιεροδιάκονος