Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

 Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα  λαϊκού δημιουργού, του Βασίλη Τσιτσάνη, η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης»
τιμώντας την ιστορική επέτειο, διοργανώνει συναυλία με έργα του χιλιοτραγουδισμένου συνθέτη.
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του «Αλεξάνδρειου» (κόμβος Λιτοχώρου) και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Την εκδήλωση επιμελείται και συντονίζει καλλιτεχνικά ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ο οποίος επικεντρώνει τη συναυλία στη δημιουργική διαδρομή του Βασίλη Τσιτσάνη  παρουσιάζοντας πολλά από τα αθάνατα μουσικά κομμάτια του Τρικαλινού καλλιτέχνη.
Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο συνθέτης και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης  Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Οι πρόβες των μελών της Δημοτικής χορωδίας του Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» ξεκίνησαν πριν από αρκετές εβδομάδες και ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, έτσι ώστε το φιλοθεάμον κοινό να απολαύσει μια συναυλία-ύμνο στο μοναδικό μουσικό έργο που άφησε παρακαταθήκη ο Βασίλης Τσιτσάνης.
  Την πολυμελή χορωδία του Λιτοχώρου πλαισιώνουν οι σολίστες Ηλιάνα Μελίδου και Γιάννης Χαρίσης, ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου θα συμπληρώσει την εκδήλωση με χορευτικές φιγούρες στους ρυθμούς των μουσικών ακουσμάτων του λαϊκού βάρδου.
  Ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης ανήσυχος και δημιουργικός όπως πάντα, δηλώνει: «Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, θα τιμήσουμε τη μνήμη του με την παρουσίαση ενός μουσικού/βιογραφικού  αφιερώματος. Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «όταν συμβεί στα πέριξ», εκτός από τα σημαντικότερα και γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη,  θα είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό, κινηματογραφικό, βιογραφικό υλικό καθώς και δραματοποιημένο χορό. Θα συμμετέχουν η  Δημοτική Χορωδία Δήμου Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», σολίστες,  ορχήστρα και χορευτές του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου. Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του  Διονύσης Πασχάλης ο οποίος πρόθυμα δέχθηκε να στηρίξει οικονομικά και τεχνικά την εκδήλωση  υπό την αιγίδα του Ιδρύματος.
  Είμαστε καθόλα έτοιμοι να προσφέρουμε μια βραδιά με τα αθάνατα έργα του Βασίλη Τσιτσάνη, του δασκάλου που ανέδειξε και καταξίωσε τη λαϊκή μας μουσική.»
  Η είσοδος όπως όλες οι εκδηλώσεις που παρουσιάζονται στο Αλεξάνδρειο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.