Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Στοιχεία σοκ για τα παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης ''Save the children'' αναφέρει ότι μόνο τον Ιούνιο 4.270 παιδιά – πρόσφυγες πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα,ενώ εκτιμά ότι μέχρι τέλος του
έτους οι πρόσφυγες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν τις 200.000.Τηρουμένων των αναλογιών άλλα 7.500 παιδιά-πρόσφυγες πρέπει να έφθασαν κατά τον Ιούλιο!

Η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children, δήλωσε ότι τα παιδιά-πρόσφυγες των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα βρίσκονται μπροστά σε κίνδυνο εκμετάλλευσης αλλά και ασθενειών, καθώς εξακολουθούν να ζουν σε «άθλιες συνθήκες» σε κέντρα υποδοχής, όπου τα τρόφιμα, το νερό, τα φάρμακα και ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν είναι ζητούμενα. Πρόκειται ''για ευάλωτα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που κοιμούνται έξω μόνα τους ή κλειδωμένα σε μεγάλες μικτές ομάδες στους περιορισμένους χώρους των κέντρων κράτησης, και έτσι διατρέχουν τον κίνδυνο της εμπορίας ανθρώπων, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματικής κακοποίησης," ανέφερε η προαναφερθείσα οργάνωση σε μια έκθεσή της. Η έκθεση αναφέρει ότι τα μωρά και τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τη διάρροια, τα σοβαρά ηλιακά εγκαύματα, την θερμοπληξία και την αφυδάτωση. Η οργάνωση κάνει έκκληση για βοήθεια  στην αντιμετώπιση της κρίσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα δραματικά αυτά στοιχεία έρχονται την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερατο Λιμενικό ανεβάζουν σε 54.899 τους συλληφθέντες πρόσφυγες κατά τον Ιούλιο σε 748 περιστατικά από τις ελληνικές αρχές! Το πόσο πολύ περισσότερα είναι τα παιδιά-πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα κατά τον Ιούλιο (σε σχέση με τα 4.270 του Ιουνίου), μπορεί κανείς να το υποθέσει από την σύγκριση των συλληφθέντων τους δυο μηνών: Το Ιούνιο λοιπόν είχαν συλληφθεί 31.318 ( σε 517 περιστατικά ) και τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) συνελήφθησαν 54.899, δηλαδή 23.581 περισσότεροι! Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει αναλογικότητα στην σύνθεση του πληθυσμού των παράτυπων μεταναστών- ακόμα άλλων 7.500 αφίξεων παιδιών-προσφύγων κατά τον μήνα Ιούλιο! Δηλαδή σε δύο μήνες μπορεί να φθάνουν τις 12.000!!!
Πρόκειται για τρομακτικούς αριθμούς και καά συνέπεια τρομακτικά/εκρηκτικά προβλήματα που η ελληνική κυβέρνηση ( και ειδικά η αρμόδια αν. υπουργός η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου που ...έβλεπε τους μετανάστες να ...λιάζονται στην Ομόνοια) πρέπει να προωθήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για το παιδί του ΟΗΕ αλλά και άλλους διεθνείς Οργανισμούς με σχετικό ενδιαφέρον για το παιδί.Επίσης η Διεθνής UNICEF,όπως και το ελληνικό τμήμα, να ενεργοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό. 

  Αύξηση 400% σε σχέση με το 2014

Με τα στοιχεία του περασμένου μηνός πάνω από 110.000 άνθρωποι, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες, αλλά και οικονομικοί μετανάστες, έχουν φθάσει σε νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα από τη γειτονική Τουρκία φέτος  γράφει η τουρκική Daily Sabah- μια αύξηση 400% σε σχέση με το 2014. Μόνο με τους 54.899 του Ιουλίου  ( που ανακοινώθηκαν σήμερα), ο συνολικός αριθμός φθάνει τους 165.000.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πολλά ρίσκα στο ταξίδι από την Τουρκία όπως τα μη αξιόπλοα σκάφη και το υψηλό κόστος που απαιτούν οι ''δουλέμποροι''-διακινητές των συμμοριών. Η εισροή - γράφει- έχει υπερβεί κατά πολύ την ικανότητα των ελληνικών αρχών που έχουν να αντιμετωπίσουν και την χειρότερη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρας εδώ και δεκαετίες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες βλέπουν την Ελλάδα ως ένα σκαλοπάτι για πιο εύπορες χώρες της Ευρώπης, και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουν το ταξίδι τους βόρεια μέσω των Βαλκανίων.

Η ''Save the Children''


Η ''Save the Children'' είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1919. Ιδρύθηκαν ξεχωριστές εθνικές οργανώσεις σε περισσότερες από 28 χώρες, μοιράζοντας τον σκοπό για βελτίωση της ζωής των παιδιών δια μέσου της εκπαίδευσης, της ιατρικής περίθαλψης, των οικονομικών ευκαιριών, καθώς και σε επείγουσες καταστάσεις κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, πολέμων και άλλων συγκρούσεων.
Σήμερα, 28 εθνικές οργανώσεις «Save the Children» συμμετέχουν στη Διεθνής Συμμαχία «Save the Children» — ένα παγκόσμιο δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1977, αλλά μεταφέρθηκε στο Λονδίνο το 1997.

Εκτός από την προώθηση της μεγαλύτερης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο, τα μέλη της συμμαχίας συντονίζουν την εκτόνωση των προσπαθειών, συμβάλλοντας στην προστασία των παιδιών από τις επιπτώσεις των καταστροφών, τόσο φυσικών και ανθρωπογενών.
Πρόσφατα, τα μέλη της συμμαχίας ξεκίνησαν το Rewrite the Future, ένα πρόγραμμα με στόχο ποιοτική εκπαίδευση 8 εκατομμυρίων παιδιών σε χώρες, όπου επικρατούν συγκρούσεις. Μαζί, δουλεύουν σε 16 χώρες, όπου προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την εκπαίδευση 3 εκατομμυρίων παιδιών και τη βελτίωση της εκπαίδευσης περισσότερων από 5 εκατομμυρίων παιδιών, στην ασφάλεια των σχολείων και των παιδιών από εκμετάλλευση και κακοποίηση. Η συμμαχία έχει στόχο να επηρεάσει τις εθνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν τη ποιοτική εκπαίδευση προτεραιότητα των παιδιών, επηρεασμένων από συγκρούσεις.


http://www.onalert.gr