Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων!

Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων!
Όταν η ανθρωπιά και αλληλεγγύη είναι πάνω από όλα,τότε τα προβλήματα λιγοστεύουν


Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και η εταιρεία ραδιοταξί Taxiway, στο πλαίσιο της μεγάλης συνεργασίας τους, αποφάσισαν να δώσουν σε 50 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) την ευκαιρία να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ με ειδικές επιδοτήσεις διδάκτρων, ενώ την μεταφορά τους προςτις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , Βαλαωρίτου 9,θα αναλάβει δωρεάν η εταιρεία ραδιοταξί Taxiway.
Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, είναι εξοπλισμένες με τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να φιλοξενήσουν και να διευκολύνουν τη φοιτητική ζωή των νέων με ειδικές ανάγκες. Ενδεικτικά θα μπορούσαν να αναφερθούν ο χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα ατόμων με ειδικές ανάγκες, κεκλιμένη είσοδος στο κτίριο (ράμπα), ειδικό ασανσέρ, πλήρως εξοπλισμένα WC κα.
Αντίστοιχα, ο στόλος των 1.200 ραδιοταξί της εταιρείας Taxiway διαθέτει και ειδικά οχήματα για τη μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Τα οχήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα ναδεχτούν αναπηρικά αμαξίδια με τη ταυτόχρονη μετακίνηση και των συνοδών τους.
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το ευαίσθητο κοινωνικό προφίλ του, υποστηρίζει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προωθώντας στους σπουδαστές του την αξία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
…γιατί η αλληλεγγύη είναι θέμα παιδείας!

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406