Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Να κατέβουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι Πιερίας

 Στις 28-8-2015 έγινε σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ.  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου συμμετείχαν σε αυτήν  σωματεία, συνδικαλιστές, κινήματα και εργαζόμενοι, οι οποίοι
συζήτησαν  την οργάνωση της πάλης ενάντια στις νέες ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συνθήκες που οδηγούν τον λαό μας   στην περεταίρω φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την εξαθλίωση για  να  ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία με επίκεντρο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.  
Μετά  την εισήγηση  από μέλος της Γραμματείας  του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
Στο επίκεντρο ήταν τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, όπως είναι οι  μισθοί  πείνας, οι ατομικές συμβάσεις,  η απλήρωτη δουλειά σε αρκετές επιχειρήσεις της Πιερίας, η τρομοκρατία, η εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα  τα συχνά  ατυχήματα και τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η  εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών  που μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Πλούσια συζήτηση  έγινε για το πως  θα  μπλοκάρουμε την πολιτική του κεφαλαίου,    το νομικό πλαίσιο-λαιμητόμο στου τόπους δουλειάς, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους αφού δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα για να πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες. Χρησιμοποιώντας τα 4αωρα, τα 5αμηνα, την εκ περιτροπής εργασίας και πάει λέγοντας.
 Από όλες σχεδόν τις ομιλίες εκφράστηκε η ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο της κοινωνικής συμμαχίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, ενάντια στο μαύρο μέτωπο  των αστικών κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων, της εργοδοσίας και της Ε.Ε. .
Ιδιαίτερα η συζήτηση στράφηκε στην ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα των σωματείων ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ακυρώνοντας στην πράξη τα μνημόνια που τους εξυπηρετούν. Δόθηκε βάση στη μαζικοποίηση των υπαρχόντων σωματείων, καθώς επίσης και στη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν. Να   απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να βάλουν πλώρη οι εργαζόμενοι μέσα από τον οργανωμένο αγώνα  για  υπογραφή  Κ.Σ.Σ.Ε. και  Ε.Σ.Σ.Ε. με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στην τρομοκρατία την απλήρωτης  δουλειάς, κλπ.
 Η σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. ανέδειξε την  ανάγκη να δυναμώσει το ρεύμα, να πάρουν  οι εργάτες πολιτικό  διαζύγιο, με τις πολιτικές και τα ιδεολογήματα των αστικών κομμάτων, των  κυβερνήσεων και της εργοδοσίας, που κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους, με τον φόβο και την πλάνη. Με τα παραμύθια που τους σερβίρουν   από γεννησιμιού τους, για να κερδίζουν οι εκμεταλλευτές που κρατούν στα χέρια τους  τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Τέτοια ιδεολογήματα είναι τα εξής: μια οικογένεια είναι οι  εργαζόμενοι και οι εργοδότες,  να τηρούμε τους νόμους του κράτους, αυτούς  που σφάζουν τους εργάτες για τα κέρδη των καπιταλιστών.  Όταν δουλεύει η επιχείρηση, οι εργαζόμενοι  έχουν δουλειά, μη μιλάς γιατί θα χάσεις τη δουλειά σου,  κλπ. 
Με το τέλος της σύσκεψης οι εργαζόμενοι  αποφάσισαν  να κατέβουν σύσσωμοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  στη Θεσσαλονίκη στις 5  Σεπτέμβρη .
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΣΤΙΣ 4 ΜΜ  


 Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ