Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ ΣΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ
  Με αρχαιολογικές ομιλίες και τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη συνεχίζεται το 44ο Φεστιβάλ
Ολύμπου.
   Ο καθιερωμένος και ιδιαιτέρως αξιόλογος θεσμός των αρχαιολογικών ομιλιών παρουσιάζει και φέτος σημαντικό ενδιαφέρον, μάλιστα με αναφορές εκτός από την Ελλάδα και στο Μαρόκο, που είναι η τιμώμενη χώρα.
  
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. στον χώρο του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής θα αναπτύξει το θέμα «τα μυστήρια των μεγάλων θεών της Σαμοθράκης».
   Θα ακολουθήσει η ομιλία του Μαροκινού αρχαιολόγου και εμπειρογνώμονα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας του, Abdelouahed Ben Ncer, με θεματολόγιο «Μαρόκο-Ελλάδα. Αποδεδειγμένοι αρχαίοι δεσμοί».
Ο ΒΑΡΥΤΟΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ
   Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον βαρύτονο Διονύση Τσαουσίδη, τον οποίο συνοδεύουν μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
   Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση βροχόπτωσης η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου.


                                            ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ
   Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου, το κοινό μπορεί να απολαύσει τη συναυλία με τον γνωστό τραγουδοποιό Γιάννη Χαρούλη με τίτλο «χίλια καλώς εσμίξαμε».
   Ο Γιάννης Χαρούλης μετά τις  sold out παραστάσεις του το χειμώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, επισκέπτεται το Φεστιβάλ Ολύμπου για να ζήσουμε και να απολαύσουμε ένα αξιόλογο μουσικό Σαββατόβραδο.
   Ο καλλιτέχνης με το λαούτο του και την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία του πάνω στη σκηνή, μας οδηγεί μουσικά μέσα από ένα οδοιπορικό στο χτες, βαδίζει στο σήμερα με αξιοζήλευτες  ηχητικές μνήμες και συνεχίζει χτίζοντας το μουσικό μας μέλλον.
   Προπώληση 10 ευρώ. Είσοδος 13 ευρώ.