Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Έχασε τον ημιτελικό στα πέναλτι η εθνική πόλο από την Κροατία 15-13

Η εθνική ανδρών έχασε την πρόκριση για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα πέναλτι, γυρνώντας ένα παιχνίδι με τους
Κροάτες που έμοιαζε χαμένο. Η Ελλάδα διεκδικεί το Σάββατο (8/8, 20.30, live από το Sport24.gr) το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Αντελο Σέτκα κρατούσε στα χέρια του τη μπάλα και "ζωντανό" το όνειρο της
Ελλάδας για πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Ο Κροάτης νίκησε τον Κωνσταντίνο Φλέγκα στο τελευταίο πέναλτι της Κροατίας και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Το αποτέλεσμα... αδικεί την υπερπροσπάθεια της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών γύρισε τον αγώνα, ισοφάρισε με τον Χριστόδουλο Κολόμβο στα 27 δευτερόλεπτα σε 10-10, αλλά αυτή τη φορά έχασε τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι 15-13. Νωρίτερα ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο Γιόσιπ Πάβιτς είχε νικήσει τον Γιάννη Φουντούλη, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε. Ο Φουντούλης ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Κολόμβο στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που κέρδισε εκατομμύρια καινούργιους φίλους στην Ελλάδα αυτές τις μέρες χάρη στην εκπληκτική της πορεία και κυρίως τη νοοτροπία της να μην τα παρατάει ποτέ, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο το Σάββατο (8/8, 20.30, live από το Sport24.gr) με αντίπαλο την Ιταλία. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια γνώρισε την ήττα με 10-6 από τη Σερβία με τη νικήτρια του μικρού τελικού να εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
"Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος ή του χρόνου", είχε πει ο Βλάχος στο Sport24 Radio 103,3. Τα καλά ξεκίνησαν από φέτος, του χρόνου έρχονται τα καλύτερα. Το 2016 είναι το ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι τον Ιανουάριο και το ολυμπιακό τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Κροατία ήρθε... φορτσάτη στον ημιτελικό, έχοντας αποκλείσει το Μαυροβούνιο. Οι Κροάτες κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 2-0. Ο Κώστας Μουρίκης κέρδισε πέναλτι στα δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου οκταλεπτου, ο Φουντούλης μείωσε (2-1) και η ομάδα από την Αδριατική έκλεισε την πρώτη περίοδο με το γκολ του αμαρκάριστου Μπούκιτς μετά από ασίστ του φουνταριστού (3-1 στα 26 δευτερόλεπτα).
Η διαφορά άγγιξε τα τρία γκολ (4-1) με το γυριστό σουτ του Ομπράντοβιτς, διατηρήθηκε σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τελευταίο τετράλεπτο του δευτερου οκταλέπτου. Πρώτα μείωσε ο Μουρίκης με κρεμασμένο τον Κροάτη αμυντικό πάνω του (5-3) και ο Φουντούλης έφερε την Ελλάδα σε απόσταση βολής (5-4) στον παίκτη παραπάνω στα 90 δευτερόλεπτα.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ