Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Έτοιμες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κατερίνης να υποδεχτούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (UNDER 19) της UEFA

 Έτοιμη να υποδεχτεί τη μεγάλη αθλητική γιορτή του καλοκαιριού, το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (UNDER 19) της UEFA είναι η πόλη της Κατερίνης


Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις  στο Δημοτικό Στάδιο (Α΄ΔΑΚ), με διαγραμμίσεις στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου,  ελαιοχρωματισμούς, κλαδέματα δέντρων, τοποθετήσεις πλακιδίων, βάψιμο των κερκίδων και πλήρη αποκατάσταση των αποδυτηρίων και του χώρου του γηπέδου.

Πέρα από την ολοκλήρωση των εργασιών στο Α΄ΔΑΚ, το οποίο θα φιλοξενήσει 4 αγώνες των ομίλων, τον έναν ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οι εργασίες επικεντρώθηκαν επίσης και στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν ως προπονητήρια των εθνικών ομάδων του τουρνουά.

Στο πλαίσιο αυτό,  και αφού προηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες από τις προδιαγραφές της UEFAσυντηρήσεις και επισκευές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, πλακάκια στα αποδυτήρια, ελαιοχρωματισμοί κ.ο.κ., οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τον ηλεκτροφωτισμό των προπονητηρίων στα γήπεδα της Ανδρομάχης, της Νεοκαισάρειας, του Βατανιακού και της 25ης Μαρτίου.

Σάββας Χιονίδης : « Πρώτη προτεραιότητα ο αθλητισμός»

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οποίος  παραβρέθηκε στην προπόνηση της Εθνικής  μας ομάδας το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της 25ης Μαρτίου με τον σύμβουλο της τοπικής Κοινότητας Κατερίνης Κώστα Κελαϊδίτη, δήλωσε:  « ως Δήμος Κατερίνης αγκαλιάσαμε μαζί με τους διοργανωτές αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός και δημιουργήσαμε τις απαραίτητες υποδομές, που θα μείνουν στους Δημότες μας. Επενδύουμε στον Αθλητισμό, όπως και στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας γιατί για το Δήμο Κατερίνης αποτελούν διαχρονικά πρώτες προτεραιότητες».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Γαβρίδης, τονίζει : « Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Δήμο μας η φιλοξενία μιας διεθνούς εμβέλειας διοργάνωσης, που καθιστά την πόλη μας ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε καθημερινή συνεργασία με το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη μεριμνήσαμε έγκαιρα για την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που είχαν προγραμματιστεί».

Επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης Κώστας Τσιουκάνης αναφέρει:  « Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας η ανάθεση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Για είκοσι ημέρες στην Κατερίνη θα βρίσκονται ομάδες από όλη την Ευρώπη, κι αυτό μας καθιστά υπεύθυνους να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού ραντεβού , το οποίο  αναδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει η Κατερίνη στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παυλίδης, πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη διοργάνωση που εκτός από τις αθλητικές εκφάνσεις αναδεικνύει απτά και τις πολλαπλές τουριστικές δυνατότητες του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, ανοίγει την αυλαία της την Δευτέρα 06 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Α΄ΔΑΚ.