Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Κατεπείγουσα έρευνα εναντίον Βαρουφάκη διέταξε η Σαββαΐδου

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους και εσωτερικό έλεγχο στα
πληροφοριακά συστήματα για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και η Κατερίνα Σαββαΐδου μετά τα δημοσιεύματα για το plan b Βαρουφάκη.
Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του «software» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων, διαβεβαιώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης.
Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου έχει ήδη διατάξει:
1) κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους
2) και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.
Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.
Το ηχητικό Βαρουφάκη με δραχμή και χακάρισμα ΑΦΜ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ