Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Έτσι άνοιγαν τις πόρτες ασφαλείας - Η παγίδα που δεν πρόσεχε κανείς από τους ιδιοκτήτες (Φωτό)!

Οι ιδιοκτήτες είχαν πληρώσει αδρά ώστε να θωρακίσουν τα διαμερίσματά τους με πόρτες ασφαλείας - Οι δράστες όμως ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν...

Μία ολόκληρη πολυκατοικία στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης είχαν βάλει στο στόχαστρο τα μέλη της σπείρας διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Οπως ανακοινώθηκε σε επιτόπιες αστυνομικές έρευνες στο σύνολο σχεδόν των διαμερισμάτων 8όροφης πολυκατοικίας, βρέθηκαν μικρά κομματάκια ξύλου, που υποδήλωναν υποψήφιους στόχους διάρρηξης και προσομοίαζαν με αυτά που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ως πειστήρια.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Επιπλέον, εντοπίστηκαν τρία ακόμη θύματα της σπείρας, τα σπίτια των οποίων διέρρηξαν τα μέλη της οργάνωσης, στο κέντρο πόλης, παραβιάζοντας τις πόρτες ασφαλείας με ειδικό εξοπλισμό, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους πλήθος κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η πενταμελής σπείρα των διαρρηκτών από τη Βουλγαρία στο πλαίσιο της "επαγγελματικής" τους δράσης, προεπέλεγαν τους στόχους διάρρηξης, τους οποίους σημάδευαν διακριτικά αλλά χαρακτηριστικά, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και να δράσουν ανενόχλητοι.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν μικρά ξυλάκια στο κάτω μέρος των κεντρικών εισόδων των διαμερισμάτων, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα, πιθανή μετακίνησή τους, που θα τους επιβεβαίωνε παρουσία ή απουσία των υποψήφιων θυμάτων τους. Σύμφωνα με την αστυνομία η λεία τους ανέρχεται σε 170.000 ευρώ καθώς και χρυσαφικά – κοσμήματα αξίας 85.000 ευρώ

Πηγή: seleo.gr

http://www.newsit.gr