Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Υπαίθρια διάλεξη από τον κ. Νίκο Λυγερό για την πυροπροστασία του Ολύμπου

Ο μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός συμμετέχει
στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος» 

και θα μας μιλήσει για την άμεση  ανάγκη προστασίας του μυθικού βουνού της πατρίδας μας.

Οι βάρδιες δασοπυροφύλαξης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διοργανώνονται όλο το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σκοπός της δημοφιλούς δράσης «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος», την οποία αγκαλιάζουν εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο, είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη.
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, την απογευματινή βάρδια 15:00 έως 20:00, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, θα καλύψει ο πολυπράγμων ερευνητής κ. Νίκος Λυγερός.
Μετά το πέρας της βάρδιας του κ. Λυγερού, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια διάλεξη, μπροστά στο παρατηρητήριο, δίπλα στη θάλασσα, με θέμα «Η αξία της συμμετοχής των εθελοντών στην πυροπροστασία του Ολύμπου».
Ο κ. Λυγερός, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στην εξέλιξη του πολίτη μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά και ιδιαίτερα στην συμμετοχή του στην προστασία των δασών της χώρας μας, εστιάζοντας στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες, αναμένεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προσκαλεί τις φίλες, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της Πιερίας να παρακολουθήσουν την διάλεξη του κ. Λυγερού και να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους το φετινό  «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος».
Για τις ανάγκες της διάλεξης, στον χώρο του παρατηρητηρίου, θα τοποθετηθούν καθίσματα και θα στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση με γιγαντοοθόνη.
Που βρίσκεται το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου;

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

  • Ακολουθείστε μας στο Twitter
  • Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube