Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με πρωτοβουλία των κινημάτων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, των ταξικών
συνδικάτων, σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίας,    πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24-7-2015  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης  Συνέλευση για τη σύσταση  ΛΑΪΚΗΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Στην  εισήγηση που παρουσιάστηκε από  τον εκπρόσωπο των κινημάτων Στέργιο Κλιγκόπουλο, έγινε αναφορά στην  πολιτική  κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας αποτέλεσμα των ταξικών πολιτικών των μνημονίων, που οδηγούν στη χρεοκοπία τη λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Η εισήγηση αναφέρθηκε στον εκβιασμό και την πλύση εγκεφάλου, που δέχονται οι εργαζόμενοι  από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Ε.Ε., τα κόμματα  του κεφαλαίου, για να αποδεχτούν τα μνημόνια  δήθεν σαν αναγκαίο κακό,  για να σωθεί  η χώρα, με τα  επιχειρήματα της  χρεοκοπίας, του ευρώ ή της δραχμής. Τα αποτελέσματα  αυτής  της βάρβαρης  πολιτικής τα γεύονται μόνο οι εργαζόμενοι και αυτά είναι: η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, τα συσσίτια, οι εργασιακές σχέσεις  λάστιχο, οι μισθοί και οι συντάξεις φτώχειας. Ακόμα  η εισήγηση αναφέρθηκε  στην  επίθεση  που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι,  οι φτωχοί  αγρότες, οι μικρομεσαίοι, μη μπορώντας να αντέξουν τη  φοροληστεία, την καθημερινή μείωση των εισπράξεων τους,  αποτέλεσμα της μείωσης του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας και, από  τον ανταγωνισμό,  να  οδηγούνται στη  χρεοκοπία μεγαλώνοντας έτσι την  στρατιά των  ΑΝΕΡΓΩΝ.   
Η εισήγηση όσο και η συζήτηση με τις ομιλίες που ακολούθησαν, αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  μαζί  με τα  μαζικά  κινήματα και το ταξικό κίνημα, για  να ξεδιπλώσει τη γνήσια  ταξική αλληλεγγύη  στη λαϊκή οικογένεια, με την ταυτόχρονη  οργάνωση της πάλης ενάντια στη φοροληστεία του λάου, την  κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας  για χρέη στις τράπεζες και το δημόσιο, τη διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, για δωρεάν κάρτα διαδρομών στις  αστικές συγκοινωνίες για τους ανέργους,  τους χαμηλοσυνταξιούχους,  τους χαμηλόμισθους,   τη  δωρεάν υγεία, παιδεία. Τη  μείωση των δημοτικών τελών, των τροφείων  στους παιδικούς  σταθμούς ,  του νερού,  του ρεύματος  κλπ, στη λαϊκή οικογένεια. Την κατάργηση όλων  των  αντεργατικών  και αντιασφαλιστικών  νόμων, κλπ, που  καταδικάζουν  τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση και την υποταγή.
 Πλούσια  ήταν   η συζήτηση   για την   αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτύξει  η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ παράλληλα με τη διεκδίκηση, στις  ανήμπορες  οικογένειες.
Με  τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, που θα συγκεντρώνονται  από  τις προσφορές  των εργαζομένων. Τη  διοργάνωση λαϊκών φροντιστηρίων δωρεάν από  εκπαιδευτικούς, και πολιτιστικών δραστηριοτήτων   αναγκαίες κινήσεις για την ανακούφιση της λαϊκής  οικογένειας.
Έγινε  σαφής  διαχωρισμός μεταξύ της ταξικής αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας που  κάνουν διάφορες οργανώσεις, Μ.Κ.Ο,  Εθελοντικές ομάδες,  την  κυβέρνηση,  την  Ε.Ε., για να  κλείσουν τα στόματα των εργαζομένων  με ένα  πιάτο φαί , για να μην αγωνιστούν  για μια καλύτερη  ζωή. Να αποδεχτούν τη βαρβαρότητα που οικοδομούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε.  και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε μια εποχή που ο πλούτος  είναι τεράστιος και μπορεί να πολλαπλασιαστεί, καλύπτοντας  τις σύγχρονες ανάγκες  όλων των εργαζομένων. Αλλά αυτό δεν  μπορεί να γίνει γιατί    τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο  που παράγουν οι  εργαζόμενοι, τον κρατούν στα χέρια τους μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.
Στην πρώτη συνεδρίαση  της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ορίστηκε συντονιστής και αποφασιστικέ  να απευθυνθεί στην Τοπική Διοίκηση  Κατερίνης, ζητώντας  να της  παραχωρηθεί  χώρος  στέγασης  για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες.
Τέλος η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  που συστάθηκε από την Γενική  Συνέλευση  είναι:
 Κώστας Κολοθάς, Άνεργος μέλος  του  Δ.Σ   Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Κώστας  Σαριγιαννίδης, Ιατρός στο ΠΕΔΥ μέλος του Δ.Σ  Ι .Σ.Κ.
Αστέριος Κλιγκόπουλος, Άνεργος, Πρόεδρος του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Στέλλα Νικολάου, Ιδ.Υπάλληλος, Γραμματέας  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Ευάγγελος  Tαφραλής, Εργαζόμενος στη βιομηχανία τροφίμων ΚΑΛΑΣ, Πρόεδρος του  Επιχειρησιακού  Σωματείου.
Γεώργιος Ριαλάς,  Εκπαιδευτικός, μέλος του  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.    
Κασσιανή  Παταρίδου, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ.                 
Γιώργος  Τόλιος, εργαζόμενος στην Τοπική διοίκηση, Γραμματέας της διοίκησης του    τμήματος  ΑΔΕΔΥ Πιερίας.
Αλέκος  Σιδηρόπουλος, Συνταξιούχος  
Γιάννης  Κηπόπουλος, Συνταξιούχος
Δημήτριος  Μεταξιώτης, Συνταξιούχος, μέλος  του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων
Δήμος   Σαλίκας,  Αγρότης,  μέλος  της Γραμματείας της ΠΑΣΥ
Χαρά  Παπαδοπούλου,  Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, Μέλος  της ομάδας  γυναικών ( ΟΓΕ).  

Κατερίνη, 25-7-2015