Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Για όλα υπάρχει εξήγηση... "Σόιμπλε: «Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά!»"

Δικό μας σχόλιο
Να γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω και να δούμε πως ξεκίνησε το σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του κ.Τσίπρα...
Ας δούμε τι έλεγε ο Σόιμπλε πριν λίγο καιρό στη Ρίγα όταν προϊδέαζε την Ευρώπη για το σχέδιό του...
29. Μαΐου, 2015
Σόιμπλε: «Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά!»

Αποφασισμένο να «κάψει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι το Βερολίνο.
Όπως αποκαλύπτει η «Επένδυση» επικαλούμενη πληροφορίες από ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο περιθώριο του επεισοδιακού Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Σόιμπλε είπε σε συνομιλητές του: «Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφανώς εννοούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιεσθεί μέχρι εσχάτως μέσω μιας μακρόσυρτης διαπραγμάτευσης ώστε να υποκύψει σε μέτρα που θα αποσταθεροποιήσουν την πολιτική ηγεμονία της στο εσωτερικό της χώρας και, μέσω των αναγκών ρευστότητας της οικονομίας, θα την καταστήσουν ευάλωτη έναντι των απαιτήσεων των δανειστών.
Ενδεικτική των προθέσεων για ακόμα εντονότερη άσκηση πίεσης προς την Αθήνα, άλλωστε, ήταν και η δήλωση Σόιμπλε την Τετάρτη ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η επιβολή περιορισμού κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες μέσω της ΕΚΤ, σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ροή χρηματοδότησης μέσω του ELA.
Στο μεταξύ, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της G7, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι ο χρόνος της Ελλάδας λήγει στις 30 Ιουνίου (διαβάστε περισσότερα εδώ)

http://www.crashonline.gr/