Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εξαρθρώθηκε 3μελης ομάδα που δραστηριοποιούταν σε κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τα δύο μέλη της σπείρας έπειτα από κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπής δικύκλων
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Με στόχο τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους μεταπωλούσαν είτε δίκυκλα τα οποία είχαν τροποποιήσει/παραποιήσει είτε ανταλλακτικά που προερχόταν από αυτά
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση τριμελούς ομάδας, που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 15, 18 και 18 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού κατά το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών δικύκλων και με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Σε βάρος των προαναφερόμενων αλλά και δύο ακόμη ατόμων, (ηλικίας 22 και 53 ετών), που εμπλέκονται στην υπόθεση, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, έχει προκύψει ότι η τριμελής σπείρα δρώντας κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, κατά το χρονικό διάστημα Μάιου - Ιουλίου 2015, αφαίρεσαν από πυλωτές και αυλές μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα και 3 ποδήλατα.
Ακολούθως μετέφεραν τα δίτροχα στην οικία ενός εκ των 18χρονων, σε χωριό των Σερρών, όπου είτε τα τροποποιούσαν, αλλάζοντάς τους εξαρτήματα και χαρακτηριστικά, είτε τα μετέτρεπαν σε ανταλλακτικά.
Επιπρόσθετα, προκειμένου να πετύχουν την μεταπώληση των αφαιρεθέντων ποδηλάτων, χρησιμοποίησαν ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Από την περαιτέρω έρευνα/προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος και ο 53χρονος, προμηθεύτηκαν από τα μέλη της σπείρας εξαρτήματα έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία αποτελούσαν προϊόντα εγκλήματος (κλοπής), καθώς επίσης και ότι ο πρώτος εμπλέκεται σε μία εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων κλοπών.
Σημειώνεται ότι προχθές (07-07-2015) τα ξημερώματα, στις Σέρρες, δύο εκ των μελών της σπείρας (15 και 18 ετών), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, διότι αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους αλλά και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν ( η 3μελης ομάδα και ο 22χρονος) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα εκ των οποίων το ένα ήταν ’’τροποποιημένο’’ , καθώς και ένα ποδήλατο και δύο κινητήρες , των οποίων η προέλευση ερευνάται.
Οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.