Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 230 ψήφους

Παραμένει λαβωμένη η κυβέρνηση με 36 αντάρτες και 5 "ύποπτους" - Η έκπληξη με το ΝΑΙ του Βαρουφάκη
Τσίπρας: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Η συμφωνία περιλαμβάνει τη σαφέσταση δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους για να γίνει βιώσιμο

Μεϊμαράκης: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας και Grexit δεν έχει εξαφανιστεί
- Σε ντελίριο ο Καμμένος που... μοίραζε απειλές για προφυλακίσεις και δημεύσεις περιουσιών
- "Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;" αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος
- Άγριος καβγάς του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Α. Μητρόπουλο
- Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού
- Ομαδικά πυρά Φίλη, Βούτση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο αρχικός προγραμματισμός να ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια στις 3 π.μ. πήγε... περίπατο, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται τελικά με τρομερή καθυστέρηση και να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα στις 04:30.

Από την ψηφοφορία φάνηκε πως το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα πέρασαν από τη Βουλή με 230 ΝΑΙ, με 63 βουλευτές να ψηφίζουν ΟΧΙ και πέντε να επιλέγουν το παρών. Από το αποτέλεσμα προκύπτει πως η κυβέρνηση δεν χάνει τους 120 βουλευτές που είχε βάλει ως όριο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει καθώς οι διαρροές ήταν εξίσου πολλές αν και μερικοί βουλευτές άλλαξαν τακτική.

Από τους κυβερνητικούς βουλευτές 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ξεκάθαρα ΟΧΙ, ενώ 5 ψήφισαν παρών, κάνοντας έτσι τις διαρροές για τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνουν στους 36 βουλευτές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί οτι άλλοι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά παρών στον κώδικα δηλαδή στο άρθρο 1. Εάν προσθέσει κι αυτούς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι αντιμέτωπος με 41 αντάρτες περισσότερους δηλαδή από την προηγούμενη φορά.

Ωστοσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αυτοί οι 5 βουλευτές πως θα εκληφθεί η στάση τους από τον Αλέξη Τσίπρα κι αν θεωρηθούν κι αυτοί ξεκάθαρα αντάρτες.

Από τις εκπλήξεις της ψηφοφορίας ήταν ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την προηγούμενη φορά και ψήφισε ΝΑΙ στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Το σίγουρο είναι πως για τον Αλέξη Τσίπρα ξημερώνει άλλη μία ημέρα δύσκολη, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τους όλο και αυξανόμενους αντάρτες, ενώ την Πέμπτη έχει ένα δύσκολο ραντεβού με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προκάλεσε θύελλα

Πολλοί βουλευτές είχαν ήδη χάσει την υπομονή τους που η διαδικασία συνεχιζόταν μέσα στην άγρια νύχτα, όπως αποδείχτηκε και από τις έντονες αντιδράσεις τους όταν στις 3.24 π.μ. ο αντίπροεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, προανήγγειλε την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλήςέκανε ό,τι μπορούσε για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την ψηφοφορία - όπως άλλωστε αναμενόταν- με τους βουλευτές να ουρλιάζουν από τα έδρανα, εκείνη να τους αγνοεί επιδεικτικά και τελικά να ολοκληρώνει περίπου 10 λεπτά πριν το ρολόι δείξει 4 το πρωί! 
Τσίπρας: Αιχμές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Μήνυμα πως δεν θα γίνει δειλός


"Η συμφωνία περιλαμβάνει τη σαφέσταση δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους για να γίνει βιώσιμο. Και είναι μία σημαντική εξέλιξη. Αυτό που συζητείται δεν είναι αν θα γίνει, αλλά σε τι βάθος θα γίνει".

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που εγκρίνονται απόψε, δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η δέσμευση ήταν σαφέστατη και πως το φθινόπωρο θα έρθει ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο που θα αφορά την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Έως τότε το πλαίσιο που θα ισχύει θα είναι αυτό που ίσχυε και έως τώρα.

"Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτή την κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι διαρκής», τόνισε για να υπογραμμίσει ότι «η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή εγγύηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς αυτή την εγγύηση εμείς δεν υπάρχουμε".

http://www.newsit.gr